Αρ. Πρωτ. 595 / 16-11-2022

Θέμα: Άμεση διευθέτηση των ζητημάτων που αφορούν τους ελέγχους

Η διοίκηση του ΟΑΕΔ δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων. Η διοίκηση του ΟΑΕΔ αδιαφορεί για την καθημερινότητα των εργαζομένων στις υπηρεσίες του Οργανισμού και ασχολείται μόνο με την φωτογράφηση και την επικοινωνία. Επικοινωνιακά λοιπόν, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ τη μέρα της γενικής απεργίας, στον ΟΑΕΔ, τον Απρίλιο, εισηγήθηκε και καλά, αύξηση του ποσού των ελέγχων, έχουν περάσει 8 μήνες από τότε… Οκτώ μήνες εμπαιγμού. Αντί αύξηση του ποσού των ελέγχων ή αύξηση του αριθμού των ελέγχων, όπως υποσχόταν η διοίκηση, φτάσαμε στο σημείο οι συνάδελφοι να βάζουν και από την τσέπη τους χρήματα, προκειμένου να υλοποιήσουν πρωινούς ελέγχους του Ταμείου Ανάκαμψης!

Οι εργαζόμενοι, εκτός του πιεστικού καθημερινού ωραρίου, καλούνται τώρα, να πραγματοποιούν πρωινούς ελέγχους, εκτός υπηρεσίας, εντός ωραρίου, γεγονός που δημιουργεί διπλό πρόβλημα:

Αφενός μένουν πίσω σημαντικές εργασίες που αφορούν επιδόματα ανεργίας, προγράμματα απασχόλησης κλπ με αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση των ΚΠΑ

Αφετέρου να πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τα έξοδα μετακίνησης, για την υλοποίηση των ελέγχων από την τσέπη τους, τη στιγμή που το κόστος μετακινήσεων, βενζίνες κλπ, έχει "πιάσει ταβάνι". Πρόκειται για ότι πιο οξύμωρο και άδικο τη στιγμή που χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης μοιράζονται σε λίγους εκλεκτούς, κάποιοι άλλοι να βάζουν από την τσέπη τους.

Ως Ομοσπονδία έχουμε ζητήσει διευκρινίσεις και έχουμε προτείνει λύσεις για όλα τα παραπάνω.

Προτείνουμε:

- Διενέργεια ηλεκτρονικών ελέγχων

- Αμοιβή για όλους τους διενεργούμενους ελέγχους

- Καταβολή εξόδων κίνησης

- Αφορολόγητη η αμοιβή των ελέγχων

-Αύξηση του ποσού ανά έλεγχο

- Ισοκατανομή ελέγχων σε όλους τους υπαλλήλους περιφερειακών διευθύνσεων και διοίκησης.

Εκκρεμεί συνάντηση με τον Διοικητή τη Δευτέρα, 21/11 και θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Για το ΔΣ

ο Πρόεδρος   ο Γ.Γραμματέας

Μακράκης Γ.   Τηλιγάδας Κ.