Αρ. Πρωτ. 682/ 7-3-2024
 
Στη διαχείριση του προγράμματος 25-45 ενσωματώνεται η φιλοσοφία και η διοικητική ικανότητα αυτής της διοίκησης, της διοίκησης Πρωτοψάλτη. Δήθεν σχεδιάζουμε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει κατάρτιση και απασχόληση, αλλά που ουσιαστικά δεν συνδυάζει, επειδή οι καταρτιζόμενοι δεν θα απασχοληθούν σε θέσεις εργασίας σχετικές με τα αντικείμενα κατάρτισης και απλά θα προσληφθούν γρήγορα και άμεσα σε οποιεσδήποτε θέσεις εργασίας. Και όλα αυτά άμεσα, με ταχύτητα, χωρίς να υπάρχει χρόνος ανάλυσης προφίλ εργαζομένου ή προφίλ θέσεως εργασίας.
Ένα πρόγραμμα απασχόλησης με ΦΕΚ έναρξης από τον Σεπτέμβριο του 2023, αλλά ουσιαστικά έναρξη υλοποίησης από τον Ιανουάριο του 2024. Δηλαδή με καθυστέρηση 5 μηνών. Και από εκεί και πέρα, με περίοδο υλοποίησης λιγότερο από ένα χρόνο, όπου θα πρέπει οι συνάδελφοι στα ΚΠΑ να σώσουν ξανά τον ΟΑΕΔ και την αξιοπιστία του, υπερβάλλοντας εαυτούς, δεχόμενοι ένα διαρκές bulling από την πλευρά της διοίκησης. Εργασιακό bulling με τους χρόνους υλοποίησης της αξιολόγησης των αιτήσεων, των υποδείξεων, των ανέργων, των προσλήψεων στις επιχειρήσεις και αργότερα τις πληρωμές των επιχειρήσεων, και όλα αυτά σε προθεσμίες ανάλογα 5 ημερών, 10 ημερών, 8 ημερών!!!
Με μια μόνιμη απειλή για ανάκληση αδειών και πολλά αλλά αντιδεοντολογικά και αντιεπαγγελματικά, όλος ο οργανισμός, όλοι οι υπάλληλοι του οργανισμού, παιχνιδάκια στον βωμό της επικοινωνίας του διοικητή για να βγουν τα δελτία τύπου με αυξημένους αριθμούς προσλήψεων. Αλλά η ποιότητα, η ουσία, ο ρόλος του ΟΑΕΔ πάει περίπατο.
Οι συνθήκες εργασίας στη ΔΥΠΑ έχουν επιδεινωθεί και οι εργαζόμενοι ζουν με τον φόβο. Στο χέρι μας είναι να τους σταματήσουμε. Δεν είμαστε νούμερα, δεν συμμετέχουμε στο κυνήγι μαγισσών, σταματάμε τον φόβο, αντιστεκόμαστε στις απειλές.
Υ.Γ Έγγραφες εξηγήσεις πρέπει να δώσει η Διοίκηση και όχι οι εργαζόμενοι, για το κακό σχεδιασμό του προγράμματος 25-45 και για το φιάσκο της κατάρτισης. Οι εργαζόμενοι καλούνται για ακόμα μια φορά να ξελασπώσουν τον οργανισμό από ένα κακοσχεδιασμένο πρόγραμμα, διεκπεραιώνοντας ταυτόχρονα και τον υπόλοιπο τεράστιο όγκο εργασίας τους.
 
Για το ΔΣ
 
ο Πρόεδρος ο Γ.Γραμματέας
 
Μακράκης Γ. Τηλιγάδας Κ.