Αρ. Πρωτ. 132 / 24-10-2014

Προς τις Ενώσεις Μέλη μας

Προς Όλες τις Υπηρεσίες

Θέμα: «Δεν έγινε αποδεκτή η τροπολογία για την αναγνώριση προϋπηρεσίας συναδέλφων»

Σας ενημερώνουμε ότι η τροπολογία μας υποστηρίχθηκε από τα περισσότερα κόμματα, αλλά τελευταία στιγμή τα συναρμόδια υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας υπαναχώρησαν από τις δεσμεύσεις που είχαν πάρει για την αποδοχή της στο σχέδιο Νόμου.

Συγκεκριμένα την τροπολογία της Ομοσπονδίας κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος, την πρόταση της Ομοσπονδίας κατέθεσε στα πρακτικά ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, ενώ την υποστήριξαν από βήματος οι βουλευτές Αλέξης Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργος Κυρίτσης (ΔΗΜΑΡ). Δεν κατανοούμε το λόγο της μη αποδοχής της και ζητούμε δημόσιες εξηγήσεις για την αλλαγή στάσης την τελευταία στιγμή του Υπουργείου Εργασίας.  Ζητάμε να μάθουμε γιατί δεν έκανε δεκτό τελικά το αίτημα μας το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ευαγγελίζεται την αξιοκρατία και την ισότητα στον Δημόσιο Τομέα!

Υπενθυμίζουμε ότι για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των συναδέλφων έχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια εδώ και ένα χρόνο, μέσω της υποβολής αιτήσεων αναγνώρισης της στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ. Η αλλαγή στάσης του Υπουργείου Εργασίας την τελευταία στιγμή και η άρνηση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για μια αυτονόητη πράξη, μας προκαλεί ερωτηματικά! Απορούμε τι μπορεί να άλλαξε μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης και από εκεί που όλα έδειχναν ότι θα είχαμε μια θετική εξέλιξη στο αίτημά μας φτάσαμε στο να μην κάνουν αποδεκτή την τροπολογία αυτή!

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε . Δηλώνουμε δε ότι δε θα μετατρέψουμε σε πολιτικό ρουσφέτι τα δίκαια αιτήματα μας!

 

Για το ΔΣ 

 

Ο Πρόεδρος      Ο Γ. Γραμματέας 

 

Μακράκης Γεώργιος                Ρέππας Ιωάννης