Με αφορμή νέα δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων, τα οποία στοχοποιούν υπαλλήλους του ΟΑΕΔ ως προκρινόμενους για ένταξη στο νέο κύμα διαθεσιμότητας, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Ο ΟΑΕΔ μετά την κατάργηση των Οργανισμών Εστίας και Κατοικίας έχει επιφορτιστεί με ένα πρόσθετο, σημαντικό για την κοινωνία, έργο. Αυτό της στεγαστικής και κοινωνικής πολιτικής. Μόνο οι υπολειπόμενες αιτήσεις προς πληρωμή από το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου 2011 ανέρχονται σε 4700, προϋπολογισμού 6,1 εκ. Ευρώ!!!

Επιπλέον, ο ΟΑΕΔ εξυπηρετεί πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους συμπολίτες μας καθώς επίσης και χιλιάδες επιχειρήσεις που είναι ενταγμένες στα προγράμματα του Οργανισμού.
Η Πολιτεία εξαίρεσε τον ΟΑΕΔ από τη διαθεσιμότητα, αναγνωρίζοντας προφανώς το πλήθος των προγραμμάτων που υλοποιεί και τον ενίσχυσε με προσωπικό πολύ πρόσφατα (1/7/2013: Απόφαση του νέου Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης).

Οποιαδήποτε απόφαση που θα αποδυναμώσει τον ΟΑΕΔ βγάζοντας προσωπικό του σε διαθεσιμότητα -ενώ παράλληλα τον έχει επιφορτίσει με νέες αρμοδιότητες και αντικείμενα που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις- θα είναι τουλάχιστον παράλογη.

Οποιαδήποτε σκέψη που θα παραβιάζει την κοινή λογική και τις αποφάσεις που μέχρι χθες έχουν παρθεί, θα επιβεβαιώσει απλώς στους πολίτες την άποψη ότι έχουμε μια πολιτική που φάσκει και αντιφάσκει.

Οποιαδήποτε ενέργεια που θα θελήσει να αποδημήσει το ρόλο και το έργο του ΟΑΕΔ, θα είναι μια ενέργεια με ψυχοσύνθεση «αυτόχειρα» σε ρόλο «καμικάζι αυτοκτονίας».

Επειδή ωστόσο, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών κυριαρχεί η λογική της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και του δόγματος του σοκ και επειδή η λογική έχει εγκαταλειφθεί και έχει παραδώσει την σκυτάλη σε σπασμωδικές ενέργειες, οφείλουμε να δηλώσουμε προληπτικά και απερίφραστα ότι τέτοιες σκέψεις θα μας βρουν απέναντί τους ενωμένους και αταλάντευτους, έχοντας στο πλευρό μας ολόκληρη την κοινωνία που δεν σηκώνει άλλο παραλογισμό!!!

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο το ρόλο του Οργανισμού, τις αρμοδιότητές του και το σύνολο των εργαζομένων του.