Με αφορμή τα νέα δημοσιεύματα που στοχοποιούν τον ΟΑΕΔ, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στον Οργανισμό έχει να δηλώσει τα εξής:

Ο ΟΑΕΔ εξυπηρετεί πάνω από ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένους ανέργους συμπολίτες μας, καθώς επίσης και πάνω από 100 χιλιάδες επιχειρήσεις που είναι ενταγμένες στα προγράμματα του Οργανισμού.

Ο ΟΑΕΔ, μετά την κατάργηση των Οργανισμών Εστίας και Κατοικίας, έχει επιφορτιστεί με ένα πρόσθετο, σημαντικό για την κοινωνία έργο, αυτό της στεγαστικής και κοινωνικής πολιτικής.

Η Πολιτεία εξαίρεσε τον ΟΑΕΔ από τη διαθεσιμότητα και, αναγνωρίζοντας προφανώς το πλήθος των προγραμμάτων που υλοποιεί, τον ενίσχυσε με προσωπικό πολύ πρόσφατα (1/7/2013: Απόφαση του νέου Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης).

Συνεπώς:

Οποιαδήποτε απόφαση που θα αποδυναμώσει τον ΟΑΕΔ, βγάζοντας προσωπικό του σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα τον έχει επιφορτίσει με νέες αρμοδιότητες και τον έχει ενισχύσει με νέο προσωπικό, θα είναι εκ του πονηρού.

Οποιαδήποτε σκέψη που θα παραβιάζει την κοινή λογική και τις αποφάσεις που μέχρι χθες έχουν παρθεί, θα επιβεβαιώσει απλώς στους πολίτες την άποψη ότι έχουμε μια πολιτική που φάσκει και αντιφάσκει.

Οποιαδήποτε ενέργεια που θα θελήσει να αποδομήσει το ρόλο και το έργο του ΟΑΕΔ, θα είναι μια ενέργεια με ψυχοσύνθεση «αυτόχειρα» σε ρόλο «καμικάζι αυτοκτονίας».

Ωστόσο:

Επειδή στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών έχει καταργηθεί κάθε είδους αξιοπιστία, επειδή το δόγμα του σοκ και της πράξης νομοθετικού περιεχομένου κυριαρχεί, επειδή η λογική έχει εγκαταλειφθεί και έχει παραδώσει σκυτάλη σε σπασμωδικές ενέργειες, οφείλουμε να δηλώσουμε προληπτικά και απερίφραστα ότι τέτοιες σκέψεις θα μας βρουν απέναντί τους ενωμένους και αταλάντευτους, έχοντας στο πλευρό μας ολόκληρη την κοινωνία, που δεν σηκώνει άλλο παραλογισμό!!!

Όσοι απεργάζονται σενάρια αποδόμησης του ΟΑΕΔ, προκειμένου να χαριστούν τα μεγάλα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα μεγάλα φιλέτα, σε ιδιώτες ημέτερους, θα μας βρουν απέναντι.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ καλούνται, εκτός από την σκληρή καθημερινότητα αντιμετώπισης της ανεργίας, να διαχειριστούν και την απειλή της απόλυσης… Εμείς καλούμε την κυβέρνηση, τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους να πάρουν θέση δημόσια και καθαρά!!!