Θέμα: «Απεργιακή κινητοποίηση Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015»

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Μετά από μια περίοδο «ανακωχής» των αγώνων, εργαζομένων και ανέργων, και καθώς η πολιτική λιτότητας συνεχίζεται, είναι απολύτως αναγκαία η ανασύνταξη και η επαναοριοθέτηση των συνδικάτων.

Νέα σκληρά μέτρα έχουν ψηφιστεί και έχουν αρχίσει να υλοποιούνται.

Νέες σκληρές ρυθμίσεις προωθούνται με στόχο την απαξίωση της εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης και άλλων θεμελιωδών δικαιωμάτων, τα οποία, στο όνομα της οικονομικής κρίσης, τείνουν προς εξαφάνιση.

Νέες σκληρές πολιτικές παίρνουν σάρκα και οστά.

Στις 12 Νοεμβρίου όλοι οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δίνουμε ένα σημαντικό αγωνιστικό παρόν και διεκδικούμε τα αυτονόητα:

Ø  Το τέλος της λιτότητας

Ø  Το τέλος της πανδημίας της ανεργίας

Ø  Το τέλος των ευέλικτων μορφών εργασίας και των μισθών τύπου "χαρτζιλίκι"

Ø  Το τέλος του ξενιτεμού των νέων μας

Ø  Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους

Ø  Αλληλεγγύη και στήριξη  στους πρόσφυγες

Ø  Αληθινή ποιότητα ζωής για όλους, βασισμένη στις ανθρώπινες αξίες

Όλοι μαζί ενώνουμε τις φωνές μας για να βροντοφωνάξουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ σε άλλα σκληρά μέτρα, που εξοντώνουν τις μεσαίες και χαμηλές τάξεις, οδηγώντας τις στην εξαθλίωση.  

Σας καλούμε όλους να δώσετε την απάντησή σας σε όσους πιστεύουν ότι δεν έχουμε άλλες αντιστάσεις, συμμετέχοντας στην απεργία και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.

Για τον ΟΑΕΔ στηρίζουμε τον αγώνα της ΟΕΛ ΟΑΕΔ, για την απρόσκοπτη συνέχιση και αναβάθμιση της λειτουργίας των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να αρχίσει το ξήλωμα του πουλόβερ για τον Οργανισμό. Διεκδικούμε την ενίσχυση του ρόλου και του έργου του Οργανισμού, διεκδικούμε πραγματική στήριξη των ανέργων. 

 

Στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί κοινή συγκέντρωση των Ομοσπονδιών Υπουργείου Εργασίας ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, ΠΟΠΟΚΠ και Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ στην οδό Σταδίου 29, στις 10:30πμ.