Σας ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία πραγματοποίησε έναν κύκλο επαφών με την Πολιτική Ηγεσία των Υπουργείων ∆ιοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας, προκειμένου να αποσπάσει την αλήθεια για τις φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα συναντηθήκαμε με:

-τον Υπουργό Εργασίας κύριο Βρούτση.
-τον Υφυπουργό Εργασίας κύριο Κεγκέρογλου.
-τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κυρία Στρατινάκη.
-τον ∆ιευθυντή του Γραφείου του Υπουργού ∆ιοικητικής Μεταρρύθμισης κυρίου Μητσοτάκη.
-τον ∆ιευθυντή τουΓραφείου της Υφυπουργού ∆ιοικητικής Μεταρρύθμισης κυρίας Χριστοφιλοπούλου.

Η αλήθεια είναι μία και είναι πικρή! Άμεσα (πιθανότατα εντός του Αυγούστου, το αργότερο μέσα στο Σέπτεμβριο) θα υπάρξει νέο κύμα διαθεσιμότητας στο δημόσιο τομέα, στο οποίο το Υπουργείο Εργασίας συνολικά θα συμμετέχει με 600 άτομα, αριθμός ο οποίος θα καλυφθεί και από υπαλλήλους του ΟΑΕ∆! Συνεπώς, ο ΟΑΕ∆ μπαίνει σε διαδικασία διαθεσιμότητας με express διαδικασίες αξιολόγησης δομών και αδιευκρίνιστες (ως τώρα) διαδικασίες «μοριοδότησης» υπαλλήλων!

Ο ΟΑΕ∆ που τον Νοέμβριο εξαιρέθηκε από τη διαθεσιμότητα των Ι∆ΑΧ! Ο ΟΑΕ∆ που τον Ιούλιο ενισχύθηκε με προσωπικό από τη διαθεσιμότητα των Ι∆ΑΧ λόγω πληθώρας αντικείμενων και αντικειμενικού φόρτου εργασίας! Ο ΟΑΕ∆ που καθημερινά εξυπηρετεί τις ορδές των ανέργων που δημιουργεί η μνημονιακή πολιτική και που επιφορτίστηκε με επιπλέον αντικείμενα λόγω της ενσωμάτωσης των ΟΕΚ και ΟΕΕ και με αντικειμενικά τεράστιο φόρτο εργασίας!

Συνάδελφοι,
Τέρμα τα ψέματα! Ο αγώνας είναι μονόδρομος! Το προσκλητήριο ήχησε και απαιτείται η παρουσία όλων μας! Ο αγώνας μας τώρα ξεκινάει! Οποιαδήποτε άλλη στάση θα είναι προδοσία! Οι κομματικές ταυτότητες, οι προσωπικές στρατηγικές και ο ύποπτος ωχαδερφισμός θα πρέπει να εγκαταλειφθούν και να καταδικασθούν από όλους.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία-μέλη μας, να προχωρήσουν άμεσα σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις ή να ενημερώσουν τους συναδέλφους με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτιμούν καλύτερα προκειμένου να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα.

Συνάδελφοι,
∆εν είμαστε εμείς, ή έστω μόνο εμείς ο στόχος. Στόχος της συρρίκνωσης του ΟΑΕ∆ και της αποδόμησης των υπηρεσιών του είναι οι άνεργοι. Πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα στις στρατιές των ανέργων, που αφού τους στέρησαν την εργασία και την ελπίδα, επιθυμούν να τους προσφέρουν βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα. Γιατί εκεί στοχεύουν. Να μετατρέψουν τον ΟΑΕ∆ σε ένα ιδιωτικό παραμαγαζάκι τους... Σας καλούμε και ζητάμε από εσάς να καλέσετε με τη σειρά σας τους ανέργους να σταθούν στο πλευρό μας και να δώσουμε όλοι ένα γερό «χαστούκι» στα σχέδια τους. Από εμάς μπορεί να ξεκινήσει η αλλαγή, και θα ξεκινήσει. 

Τέλος καλούμε την Α∆Ε∆Υ να ξυπνήσει επιτέλους από την μόνιμη «θερινή ραστώνη» των τελευταίων ετών και να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων! Ο σκοπός του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού όργανου μας δεν είναι η διεξαγωγή εκλογοαπολογιστικών συνεδρίων αλλά η υπεράσπιση όλων των δημοσίων υπαλλήλων! Αρκετά με την αδράνεια και τις διπλωματικές αντιδράσεις για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου. Η αντίδραση πρέπει να είναι καθολική, ισχυρή και ενιαία!