FAX2109924316

Αρ. Πρωτ.211 / 1 -2– 2016

Προς τις Ενώσεις Μέλη μας

Προς Όλες τις Υπηρεσίες

Θέμα: «Γενική Απεργία 4 Φεβρουαρίου 2016»

Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου 2016, την οποία έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΕΣΕΕ, με σκοπό την απόσυρση ενός ακόμα αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Συνάδελφοι,

Έξι χρόνια τώρα η Ελληνική κοινωνία βιώνει μια ακραία λιτότητα που οδηγεί το επίπεδο διαβίωσης σε  κοινωνικό σπιράλ προς τα κάτω. Οι κοινωνικές αντιδράσεις οξύνονται καθημερινά και αφορούν μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες. Αγρότες, Ελεύθεροι επαγγελματίες, Επιστήμονες κ.ο.κ, μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων, με την ανεργία να παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και τις ελαστικές μορφές εργασίας να επεκτείνονται, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ολοκληρωτική φτωχοποίηση των Ελλήνων.

Είναι χρέος μας να αντιπαλέψουμε, για μια ακόμα φορά, την επιχείρηση πρόσθετης περικοπής συντάξεων και δικαιωμάτων και την  εγκαθίδρυση της διευρυμένης φτωχοποίησης.

Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό μεταμορφώνει το δικαίωμα της  ασφάλισης σε ατομική υποχρέωση. Η αλήθεια είναι ότι με περιέργεια αναμένουμε το πόσο ακόμα χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα μετά και τη διαπραγμάτευση με τους «δανειστές». Υπάρχει και πιο κάτω;;;

Αναφορικά με τον ΟΑΕΔ, εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά ζητήματα που αφορούν τη δραματική έλλειψη προσωπικού σε σχέση με τους εξυπηρετούμενους ανέργους, την έλλειψη πόρων για την πραγματική στήριξη των ανέργων, το είδος των προγραμμάτων και το νέο Οργανόγραμμα του Οργανισμού.

Για όλα αυτά και όλα όσα ακόμα αναμένεται να φορτωθούν στην πλάτη τους οι μικρομεσαίοι, είναι χρέος μας να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν στην Απεργία της 4ης Φεβρουάριου. Να απαντήσουμε ότι για εμάς ο αγώνας δεν αλλάζει, δεν σιωπά, δεν παραμυθιάζεται!

Συμμετέχουμε ενεργά, συλλογικά, δυναμικά στην απεργία της 4ηςΦεβρουαρίου και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Για τους συναδέλφους του ΟΑΕΔ στην Αθήνα η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10:30πμ, στη Σταδίου 29 μπροστά από το Υπουργείο Εργασίας.