ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το νέο σχέδιο αλλάζει προς το χειρότερο τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης για όλους τους εργαζόμενους και στο Δημόσιο, χωρίς καμιά διάκριση σε «παλιούς» και «νέους» ασφαλισμένους. Διατηρεί (κατ' αναλογία του προηγούμενου αντιασφαλιστικού νόμου Λοβέρδου - Κουτρουμάνη, ν. 3865/2010, που αφορούσε τους Δημόσιους Υπαλλήλους) το «σπάσιμο» της σύνταξης σε «εθνική» και «ανταποδοτική».

Η εθνική υπολογίζεται σήμερα στα 384 ευρώ και θα δίνεται σε όποιον έχει τουλάχιστον 15 έτη εργασίας. Από εκεί και πέρα χειροτερεύει τον τρόπο υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης που στο άθροισμά της με την εθνική καταλήγει σε ψίχουλα, πολύ λιγότερα και από αυτά που έδιναν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Στη συνέχεια, δίνουμε ένα συγκριτικό παράδειγμα για το τι θα έπαιρναν με τον ισχύοντα αντιασφαλιστικό νόμο (πρόκειται για το νόμο 3029/2002, καθώς ο νόμος 3865/2010 δεν πρόλαβε ουσιαστικά να εφαρμοστεί) και τι θα πάρουν με το ακόμα χειρότερο σχέδιο της συγκυβέρνησης οι υπάλληλοι και των τεσσάρων κατηγοριών εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας, Υποχρεωτικής, στο εξής ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, αντίστοιχα), που θα συνταξιοδοτηθούν μετά την ψήφιση του νέου νόμου.

Το παράδειγμα με την 35ετία

Το παράδειγμα αφορά σε υπαλλήλους με 35 χρόνια υπηρεσίας στο Δημόσιο και ως βάση υπολογισμού λαμβάνονται οι αποδοχές που είχαν διαμορφωθεί τον Οκτώβρη του 2011, «παγωμένες» ήδη τότε μέχρι σήμερα.

Υπάλληλος ΠΕ:
• Με το ισχύον καθεστώς (νόμος 3029/2002) θα έπαιρνε σύνταξη 1.334,39 ευρώ μεικτά.
• Με το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η σύνταξη (ανταποδοτική και εθνική) θα είναι 882,09 ευρώ μεικτά. Μείωση 34,39%!

Υπάλληλος ΤΕ:
• Με το καθεστώς που ισχύει θα έπαιρνε σύνταξη 1.288,31 ευρώ μεικτά.
• Με το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η σύνταξη (ανταποδοτική και εθνική) θα είναι 859,28 ευρώ μεικτά. Μείωση 33,3%!

Υπάλληλος ΔΕ:
• Με το καθεστώς που ισχύει θα έπαιρνε σύνταξη 1.155,88 ευρώ μεικτά.
• Με το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η σύνταξη (ανταποδοτική και εθνική) θα είναι 805,3 ευρώ μεικτά. Μείωση 30,33%!

Υπάλληλος ΥΕ:
• Με το καθεστώς που ισχύει θα έπαιρνε σύνταξη 1.005,53 ευρώ μεικτά.
• Με το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η σύνταξη (ανταποδοτική και εθνική) θα είναι 744,76 ευρώ μεικτά. Μείωση 25,93%!

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 1000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενό σου πρέπει να είναι μεταξύ 10-1000 χαρακτήρες
Τα σχόλιά σας δημοσιεύονται κατόπιν έγκρισης από την ομάδα των διαχειριστών.

Οι άνθρωποι σε αυτή τη συζήτηση

  • ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΣΕΣ,
    ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ LARGE, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ....ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΑ. ΟΠΟΤΕ, ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΑΠ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ. ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ 50-60 ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ. ΑΝ ΠΟΤΕ ΠΑΡΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.....ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ;;