ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

 

Καβάλα,   14/06/2016

ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

 

Αρ. Πρωτ.:   232

Περιγιάλι 2 – 65500 Καβάλα

τηλ.: 2510 451001

fax: 2510 229060

e-mail: 

Website: www.eyoaedpdamth.gr

 

Προς

   

1. ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ-τ.ΟΕΕ-τ.ΟΕΚ

2. ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Κοινοποίηση

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

Ανακοίνωση

Σχετικά με την ανακοίνωση-καταγγελία του συλλόγου υπαλλήλων τέως ΟΕΚ Ο.Ε.Ε., έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

Εμείς θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν τέως και νυν εργαζόμενοι, ούτε θα έπρεπε να υπάρχουν σύλλογοι που εκπροσωπούν τέως υπαλλήλους. Πιστεύουμε  ακράδαντα ότι  στον ΟΑΕΔ είναι όλοι συνάδελφοί μας και ότι εμείς, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, πρέπει να αμβλύνουμε  τις όποιες διαφοροποιήσεις και σε καμιά περίπτωση να τις οξύνουμε. Ήμαστε περήφανοι ως μέλη του Δ.Σ. που ανταποκρινόμαστε με επιτυχία στις υποχρεώσεις που έχουμε πρωτίστως ως υπάλληλοι σε σημαντικές θέσεις στην υπηρεσία μας και μετά ως συνδικαλιστές. Ήμαστε περήφανοι που κοιτάζουμε στα μάτια τους συναδέλφους μας, που συμμεριζόμαστε τα προβλήματά τους και στεκόμαστε δίπλα τους ως αρωγοί της επίλυσης αυτών, που συμμετέχουμε στο Δ.Σ. της Ομοσπονδία μας και στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Οργανισμού μας και μπορούμε άμεσα να καταθέτουμε τις προτάσεις μας (Οργανόγραμμα, αξιολόγηση, αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ποιότητα υπηρεσιών, ασφάλεια εργαζομένων κλπ) και να μεταφέρουμε άμεσα τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο σύλλογος,  ΄μσταεςπου συγκεντρώνουμε τα δικαιολογητικά από όλους τους συναδέλφους χωρίς καμμία διάκριση (μέλη – μη μέλη) για δικαστικές διεκδικήσεις, αξιολογήσεις, κατασκηνώσεις, προσωπικές υποθέσεις συναδέλφων, κλπ, που μας εμπιστεύονται οι συνάδελφοι μας, που κάνουμε ετήσιες γενικές συνελεύσεις οι οποίες αγγίζουν το ποσοστό συμμετοχής 82% γιατί αποδεχόμαστε την διαφορετικότητα και αποζητούμε την κριτική, που δημιουργήσαμε τον Σύλλογο Αιμοδοτών Υπαλλήλων της ΠΔΑΜΘ για τις ανάγκες των μελών μας, που ενισχύουμε την αλληλεγγύη με κάθε τρόπο (εκκλήσεις βοήθειας για συναδέλφους που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα – πρόσφυγες), που δημιουργήσαμε τις καλύτερες προϋποθέσεις υποδοχής των νέων συναδέλφων (ΟΕΚ,ΟΕΕ,ΟΣΕ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ) χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα αντιπαράθεσης, που κατασκευάσαμε ένα διαδικτυακό τόπο άμεσης ενημέρωσης των μελών μας χωρίς καμία επιβάρυνση κατασκευής για τα μέλη μας και για πολλά άλλα για τα οποία δεν έχετε πληροφόρηση. Θεωρούμε ότι για να έχετε καλύτερη πληροφόρηση για τη δράση του Δ.Σ. του συλλόγου μας, σας προσκαλούμε στην επόμενη γενική συνέλευση ώστε να σας γνωρίσουμε, να ακούσουμε τις προτάσεις σας και να μας δοθεί η δυνατότητα να δημιουργήσουμε ενός πλαίσιο συγχώνευσης και συνεργασίας με την Ομοσπονδίας μας για ένα δυνατό δημόσιο Οργανισμό.  

Όσον αφορά στη βιασύνη του συλλόγου μας για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα, ομολογούμε το έγκλημά μας: Ναι, βιαζόμαστε να εξυπηρετηθούν  οι συνάδελφοι! Βιαζόμαστε να μπορεί ο κάθε συνάδελφος να προγραμματίσει τις διακοπές των παιδιών του. Έτσι κάνουμε χρόνια τώρα. Επίσης σας γνωρίζουμε ότι μετά τη διαβίβαση της απόφασης με αριθ. 906/29-03-2016 του Δ.Σ. του Οργανισμού στην Περιφερειακή μας Δ/νση (παραλαβή από το Διοικητικό της ΠΔΑΜΘ με αρ.πρωτ. 4875/25-05-/2016) για τον παραθερισμό των παιδιών των Συλλόγων των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, συνεδρίασε η Επιτροπή Προμηθειών της ΠΔΑΜΘ στις 10/06/2016 και ώρα 11:00π.μ. . Με το πέρας της συνεδρίασης το αρμόδιο τμήμα προμηθειών μας  κοινοποίησε το πρακτικό της συνεδρίασης με αρ.7/10-06-2016 και τη λίστα των κατασκηνωτικών επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν φέτος με τις κατασκηνωτικές τους περιόδους. Όσον αφορά στη συμμετοχή των 50 ευρώ, που εκ παραδρομής αναφέραμε, είχαμε ελλιπή ενημέρωση και κάναμε ένα λάθος που θα διορθώσουμε σε συνεργασία με το Τμήμα Οικονομικών της Περιφερειακής μας Δ/νσης. Ευτυχώς έχουμε ακόμα την ικανότητα να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να τα διορθώνουμε. Δεν πιστεύουμε οι συνάδελφοι του ΔΣ του τ. Ο.Ε.Κ.- Ο.Ε.Ε. να μας παραπέμψουν και στο πειθαρχικό!!!!

Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε ότι όλες οι απόψεις είναι δεκτές και υπό συζήτηση, και πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά με ειλικρινή διάλογο χωρίς ψέματα, συκοφαντίες και απειλές.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

 

Ο Γεν. Γραμματέας

     

Νικόλαος Λιάτσης

 

Γεώργιος Τοπάλογλου