ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 

Τηλ. 2109924316-2109989647

FAX. 2109924316

e-mail:omosp.ypal.oaed@gmail.com

                                                                                            Αρ. Πρωτ.258 / 22 -11 - 2016

                                                                                            Προςτις Ενώσεις –μέλη μας

                                                                                                                                               Προςόλες τις Υπηρεσίες

Με αφορμή τα συνεχιζόμενα προβλήματα στη λειτουργία του Ο.Π.Σ., τις συνεχιζόμενες παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας και την έλλειψη ξεκάθαρων απαντήσεων  από τη μεριά της Διοίκησης,   το ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, συνεδρίασε και  αφού εκτίμησε  την όλη κατάσταση, τις δίκαιες διαμαρτυρίες και την αγανάκτηση των συναδέλφων αλλά και των πολιτών,  αποφάσισε  σε συνέχεια και των προηγούμενων ανακοινώσεών μας, τα εξής:

  1. Την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης στις 15/12, σε περίπτωση που έως τότε δεν έχει ομαλοποιηθεί πλήρως και οριστικώς η λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων.
  2. Τη διερεύνηση του ενδεχόμενου υποβολής μηνύσεως στις Εταιρείες που διαχειρίζονται τα Πληροφοριακά Συστήματα.

Ζητούμε από τη Διοίκηση να  απαντήσει δημόσια σχετικά με τις δυσλειτουργίες του ΟΠΣ και τις ενέργειες που έχει κάνει για την επίλυσή τους. Ζητάμε, επίσης, να μας επιδώσει άμεσα τις συμβάσεις που έχουν συναφθεί με τις συγκεκριμένες εταιρείες, καθώς και να μας γνωστοποιήσει αν υπάρχουν ρήτρες κακής εφαρμογής.

Ζητούμε  επιπλέον να δρομολογηθεί κοινή συνάντηση μεταξύ Διοίκησης , Ομοσπονδίας και εταιρειών.

Η υπομονή εργαζομένων και συναλλασσομένων έχει εξαντληθεί! Τα συνεχιζόμενα προβλήματα του ΟΠΣ δημιουργούν κάκιστη εντύπωση για την εικόνα του Οργανισμού και οδηγούν στα άκρα τις σχέσεις πολιτών και υπαλλήλων, χωρίς να υπάρχει καμιά ευθύνη των συναδέλφων, οι οποίοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με αγανακτισμένους πολίτες.

Κανένα πρόγραμμα αναδιοργάνωσης  δεν πρόκειται να επιτευχθεί, κανένα όραμα για τον οργανισμό δεν μπορεί να πάρει σάρκα και οστά όταν τα βασικά υποστηρικτικά εργαλεία «αδειάζουν» καθημερινά τους υπαλλήλους. 

Ο ΟΑΕΔ πρέπει να προσανατολιστεί στην απαγκίστρωση του από τους ιδιώτες και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει.

Τιμώντας, τον καθημερινό αγώνα των συναδέλφων, αλλά και τον ρόλο του ΟΑΕΔ όπως τον διεκδικούμε, δηλώνουμε ότι οι ενέργειες της Ομοσπονδίας περνάνε στο επόμενο  στάδιο!

Για το ΔΣ

Ο Πρέοδρος                      Ο Γ. Γραμματέας

Μακράκης Γεώργιος               Σπύρου Σπύρος

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 1000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενό σου πρέπει να είναι μεταξύ 10-1000 χαρακτήρες
Τα σχόλιά σας δημοσιεύονται κατόπιν έγκρισης από την ομάδα των διαχειριστών.

Οι άνθρωποι σε αυτή τη συζήτηση

  • Καλημέρα! Παρακαλώ να μου εξηγήσετε γιατί θα πρέπει να απεργήσω στις 15/12/2016 για τα όντως υπαρκτά και φλέγοντα προβλήματα του ΟΠΣ, χάνοντας περίπου 80 πολύτιμα πλέον ευρώ, για ένα θέμα που λύνεται με δικαστική προσφυγή κατά της εταιρίας που διαχειρίζεται το ΟΠΣ. Επειδή η απεργία έχει αποδειχθεί πλέον κάτι το τελείως συμβολικό στις μέρες μας, πιστεύω ότι το μόνο μέσο που θα είχε ουσία είναι δικαστική προσφυγή χωρίς αναβολές και προειδοποιητικές απεργίες από τα ήδη θύματα του ΟΠΣ που καλούνται να γίνουν δυο φορές θύματα έχοντας και απώλεια εισοδήματος. Βέβαια αν για κάποιους αυτά τα 80 έως 100 ευρώ είναι λεπτομέρεια, ας απεργήσουν και μόνο για το ρίγος του αγώνα.