FAX. 2109924316

Προς τις Ενώσεις –μέλη μας

Προς όλες τις Υπηρεσίες

Θέμα: Τροπολογία για Ιδιωτικά γραφεία Ευρέσεως Εργασίας

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ με έκπληξη ενημερώθηκε για την τροπολογία που κατέθεσε η νέα Υπουργός Εργασίας και αφορά στη διεύρυνση και διευκόλυνση της λειτουργίας των Ιδιωτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας. Δυστυχώς, η σκληρή πραγματικότητα της "επιδημιολογικής εξάπλωσης" της ανεργίας, δεν αντιμετωπίζεται με διατάξεις τύπου placebo. Σύμφωνα με την άποψή μας, τα Ιδιωτικά Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας απορροφούν κονδύλια και ανακυκλώνουν την ανεργία.

Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αξιοποίηση των κονδυλίων και των πόρων που έχουν ήδη εισπραχθεί για την στήριξη των ανέργων, η στήριξη της πραγματικής εργασίας και όχι της ανακύκλωσης της ανεργίας θα έπρεπε να είναι ο προσανατολισμός της κυβέρνησης. Η πραγματικά ενδεδειγμένη και αξιόπιστη λύση είναι η ενδυνάμωση του μοναδικού Δημόσιου Φορέα Απασχόλησης, του ΟΑΕΔ, η οποία θα δημιουργούσε συνθήκες πραγματικής στήριξης των ανέργων, απαγκιστρωμένες από ιδιωτικά συμφέροντα και συνάδουσες με το κοινωνικό κράτος. Αυτή θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα των Υπουργών Εργασίας, ένας Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, με τα εχέγγυα εκείνα που ταιριάζουν στην ονομασία του!!!

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος            Ο Γ. Γραμματέας