Θέμα: Κατάληψη και προκήρυξη Στάσης Εργασίας για Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ προχώρησε σήμερα 13/12/2016  σε κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ –ΚΠΑ2 Αθήνας  διαμαρτυρόμενη για τα συνεχιζόμενα προβλήματα του ΟΠΣ (Ολοκληρωμένο πληροφοριακό  σύστημα).

Η συνεχιζόμενη εδώ και μήνες δυσλειτουργία των ακριβοπληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τόσο στους εργαζόμενους στον Οργανισμό όσο και στους συναλλασσόμενους πολίτες.  Χαμένες εργατοώρες, εκνευρισμός, καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων, απαξίωση του Οργανισμού, αναποτελεσματικότητα και επαναληπτικότητα.

Όπως και με προηγούμενες ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου έχουμε επισημάνει η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ζητούμε λύσεις εδώ και τώρα.

Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό δεν φέρουν καμιά ευθύνη για τυχόν καθυστερήσεις στις πληρωμές ανέργων δικαιούχων, καθώς και στην όποια ταλαιπωρία υφίστανται καθημερινά άνεργοι και εργοδότες που συναλλάσσονται με τον Οργανισμό.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι στην εποχή της πληροφορικής, ακριβοπληρωμένα ΟΠΣ, αντί να λύνουν προβλήματα τα δημιουργούν.

Καλούμε τη Διοίκηση του Οργανισμού να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του ζητήματος και να αναζητήσει άμεσα τις ενδεδειγμένες λύσεις. Η παράταση των συμβάσεων με τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα ΟΠΣ, δεν λύνει το πρόβλημα.

Έχει αποδειχθεί ότι η σύμπραξη ιδιωτών με το δημόσιο μόνο προβλήματα δημιουργεί, όπως και στην περίπτωση της καθαριότητας των υπηρεσιών του Οργανισμού, όπου η ελαχιστοποίηση του κόστους δημιουργεί εργαζόμενους –σκλάβους και υπηρεσίες αδύνατον να καθαριστούν αξιοπρεπώς με τις διαθέσιμες ώρες, ειδικά σε υπερευαίσθητες υπηρεσίες όπως ΒΝΣ κ.ά.

Ζητούμε αξιόπιστα πληροφοριακά συστήματα που να υποστηρίζουν πραγματικά συναλλασσόμενους και εργαζόμενους.

Ζητούμε προσλήψεις για τη στελέχωση του Οργανισμού, σε τομείς πληροφορικής , καθαριότητας κλπ.

Ζητούμε καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων και ανέργων  για τα προγράμματα του Οργανισμού και όχι ανακοινώσεις κατόπιν της έναρξης προγραμμάτων.

Ζητούμε να σταματήσει η Διοίκηση να ζητά στοιχεία σε ασφυκτικές προθεσμίες ειδικά κάτω από τέτοιες   συνθήκες (με τα ΟΠΣ να μη λειτουργούν!).

Ζητούμε τα αυτονόητα!!!

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων για την απαράδεκτη λειτουργία των ΟΠΣ και την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών που απευθύνονται καθημερινά στον ΟΑΕΔ προκηρύσσουμε στάση εργασίας για την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου από 11:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλούμε  όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και στην συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                      Ο Γ. Γραμματέας

Μακράκης Γεώργιος                     Σπύρου Σπύρος