Αρ. Πρωτ. 279/ 15-5 – 2017

Θέμα: Συμμετοχή της Ομοσπονδίας στη Γενική Απεργία της 17ης Μαΐου

Συνάδελφοι,

     Ένα ακόμα μνημόνιο προστίθεται στις πλάτες του Ελληνικού λαού, ένα μνημόνιο με δυσβάσταχτα μέτρα, ένα μνημόνιο που κόβει μισθούς,  συντάξεις και επιδόματα ανεργίας. Καλούμε όλους τους Συναδέλφους την Τετάρτη, 17 Μαΐου, στις 11πμ ,στην Πλατεία Κλαυθμώνος (για τον ΟΑΕΔ Σταδίου και Δραγατσανίου) να γιορτάσουμε μαζί τα  νέα μέτρα, να πανηγυρίσουμε για τις νέες εργατικές κατακτήσεις, να χορέψουμε με νταούλια και ζουρνάδες...

Παραθέτουμε  το ΔΤ της ΑΔΕΔΥ:

« Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη συμφωνία της δεύτερης αξιολόγησης, που έκλεισε χθες, υπέγραψε επί της ουσίας ένα τέταρτο μνημόνιο, ύστερα από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, γκρεμίζοντας ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Με τα νέα μέτρα η συγκυβέρνηση πετσοκόβει για μία ακόμη φορά μισθούς και συντάξεις. Με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ αφαιρεί έναν ακόμη μισθό από τον κάθε εργαζόμενο και με τη μείωση κατά 18% των συντάξεων και την εξαΰλωση των επικουρικών αφαιρεί μέχρι και 330 ευρώ το μήνα από τους συνταξιούχους.

Παίρνει μέτρα 447 εκατομμυρίων ευρώ για το 2018 αποδομώντας πλήρως το κοινωνικό κράτος και ιδιαίτερα τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τον ίδιο δρόμο της λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας που υπηρέτησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας τη χώρα σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.

Συνάδελφοι,

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα να ξεσηκωθούν και να αντισταθούν. Να μην αφήσουμε τη συγκυβέρνηση να μας οδηγήσει σε ένα καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., από την πλευρά της, εξάντλησε όλες τις δυνατότητες που είχε, προκειμένου ηαπεργία της 17ης του Μάη να είναι Γενική, όπως αποφασίσαμε στο Γενικό Συμβούλιο στις 7 Απριλίου.

Τώρα η υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας είναι στα χέρια των Ομοσπονδιών, των Νομαρχιακών Τμημάτων, των πρωτοβάθμιων Σωματείων, του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά.

Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο και άνεργο, συνταξιούχο και νέο, να μετατρέψει τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή του σε ΑΓΩΝΑ για την υπεράσπιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, σε ΑΓΩΝΑ για την αποτροπή ψήφισης των νέων μέτρων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα πάρει όλα τα μέτρα στήριξης και οργάνωσης της κινητοποίησης.

Η συμμετοχή στην Απεργία και στα συλλαλητήρια της 17ης του Μάη πρέπει να είναι καθολική.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»

Για του ΔΣ

Ο Πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

                                                Μακράκης Γ.                                    Σπύρος Σ.