ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 

Τηλ. 2109924316-2109989647

FAX. 2109924316

e-mail:

                                               

                                                                                    Αρ. Πρωτ. 389 / 29-1-2020

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27/1, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, συνάντηση μεταξύ του Διοικητή του ΟΑΕΔ και των εργαζομένων συναδέλφων με δικαστικές αποφάσεις. Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ εξέφρασε τη στήριξή του στους συναδέλφους, δήλωσε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα, αλλά… ξεκαθάρισε ότι, αν και διοικητής, δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις και αν και πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΕΔ δεν μπορεί να φέρει στο ΔΣ εισήγηση - η Ομοσπονδία μας του έχει καταθέσει σχετική εισήγηση - με την οποία να αναγνωρίζει ότι οι συνάδελφοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, γιατί διαφωνεί ο Νομικός Σύμβουλος…

Συνάδελφοι, οι καλές προθέσεις δεν αρκούν… δεν αρκούσαν ποτέ! Με τις καλές προθέσεις δεν θα λυθεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο αν η πολιτική ηγεσία βάλει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων και συνομολογήσει την αλήθεια, που όλοι γνωρίζουμε. Οι εργαζόμενοι συνάδελφοι με δικαστικές αποφάσεις είναι διαχρονικά όμηροι των κυβερνήσεων και των διοικήσεων και όποιος δεν θέλει να λύσει ένα πρόβλημα βρίσκει χίλιες δυο αφορμές. Είδαμε σε μια νύχτα να αλλάζουν νόμοι για προσόντα διοικητή ΕΥΠ, είδαμε να προσλαμβάνονται ειδικοί φρουροί σε χρόνο ρεκόρ, είδαμε άλλα κι άλλα… Κι όμως, για συναδέλφους που εργάζονται περισσότερο από 15 χρόνια με δικαστικές αποφάσεις, ασκούν ίδια καθήκοντα με τακτικούς υπαλλήλους, αλλά έχουν διαφορετικό καθεστώς και αμοιβές, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί λύση, παρόλο που έχουμε προτείνει λύσεις νομοθετικές και δικαστικές.

Το επόμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα στις 19 και στις 25 Φεβρουαρίου εκδικάζονται ξανά οι υποθέσεις μεγάλου μέρους των συναδέλφων. Ζητούμε από τη διοίκηση το απολύτως αυτονόητο, να συνομολογήσει την αλήθεια. Οι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το κράτος ως εργοδότης πρέπει να είναι συνεπής απέναντι τους και να δίνει λύσεις σε χρόνια προβλήματα.

Ζητούμε από το Διοικητή του Οργανισμού, να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να πράξει όλες τις απαραίτητες ενέργειες  ώστε οι συνάδελφοι να παραμείνουν στην εργασία τους. Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά δική του.

            Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με όλα τα συνδικαλιστικά όργανα του ΟΑΕΔ θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να διεκδικήσει το αυτονόητο. Η επί δεκαπενταετίας εργασιακή ομηρία των συναδέλφων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο επί δεκαπενταετία εμπαιγμός της πολιτικής ηγεσίας δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για συγκεκριμένες κινητοποιήσεις.

     Για το ΔΣ 

Ο Πρόεδρος          Ο Γ. Γραμματέας 

Μακράκης Γ       Τηλιγάδας Κ