ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 

Τηλ. 2109924316-2109989647

FAX. 2109924316

e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com

                                                                                               

Αρ. Πρωτ. 421 / 24-7-2020

Θέμα: Ενστάσεις κοινωνικού τουρισμού

Σε σχέση με τις ενστάσεις κοινωνικού τουρισμού και τις οδηγίες που έχουν δοθεί  μέχρι τώρα στους υπαλλήλους χειριστές των ενστάσεων αντιγράφουμε από αυτές:

«Οι ενστάσεις θα μοιραστούν το απόγευμα της Παρασκευής και θα σας σταλεί σχετική ειδοποίηση. Η εξέταση τους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τη Δευτέρα»!!!! 

Ζητάμε από τη Διοίκηση να μας εξηγήσει πως ακριβώς εννοεί ότι αποστέλλοντας τις ενστάσεις  Παρασκευή απόγευμα στους χειριστές, περιμένει να έχει ολοκληρωθεί η εξέτασή τους τη Δευτέρα. Σημειώνουμε ότι ο αριθμός των ενστάσεων εκτιμάται ότι θα αγγίξει τις  20.000 χιλιάδες. 

Θα πληρώσουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι τον λάθος προγραμματισμό της Διοίκησης και τις επικοινωνιακές φιέστες του Υπουργείου και του ΟΑΕΔ;

Θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την καθυστέρηση της έκδοσης αποτελεσμάτων από τις χρυσοπληρωμένες εταιρείες;

Έχει καταργηθεί η πενθήμερη εργασία; Έχει καταργηθεί η κοινή λογική; Θα αναβάλλουν οι εργαζόμενοι τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις τους το ΣΚ, θα αναβάλλουν τις ζωές τους, για να εργαστούν παράνομα;

Να μιλάμε για τα ανθρωπίνως δυνατά, πριν εκδίδουμε εντολές, κύριοι της Διοίκησης. Δεν ψάχνετε για φιλότιμο, ψάχνετε για άλλοθι στις παραλείψεις σας! 

Απαιτούμε την άμεση αναβολή της καταληκτικής ημερομηνίας για τις ενστάσεις και τη μετάθεσή της για την Πέμπτη, 30/7/2020.

Καλούμε τους συναδέλφους να εργασθούν ευσυνείδητα και δημιουργικά, όπως πάντα, εντός του ωραρίου τους, αλλά όχι Σαββατοκύριακο, όχι αναβάλλοντας τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις τους, όχι  αποδεχόμενοι την παραβίαση, για άλλη μια φορά, της εργατικής νομοθεσίας και  της κοινής λογικής. 

Καλούμε τους συναδέλφους να μη δεχτούν καμιά προφορική εντολή/απειλή.  Τελεσίγραφα τέτοιου τύπου, "σας δίνουμε Παρασκευή βράδυ τις ενστάσεις και τις θέλουμε Δευτέρα", δεν γίνονται αποδεκτά. Κανένας συνάδελφος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.   

Ο ΟΑΕΔ δεν είναι εργασιακή γαλέρα, κάποιοι να δίνουν εντολές και κάποιοι να τραβάνε κουπί. Αρκετά! 

Περιμένουμε από τη Διοίκηση να ανασκευάσει σήμερα την παράλογη εντολή της!