ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: 

                                                                                     Αρ. Πρωτ. 469 / 22-2-2021
Θέμα: <<ΟΑΕΔapp για όλους>>

Εγκαινιάστηκε χθες και δόθηκε στη δημοσιότητα η νέα εφαρμογή του ΟΑΕΔ για κινητές συσκευές ΟΑΕΔapp. Είναι πράγματι αναγκαίο στην εποχή μας να υπάρχουν ψηφιακές εξελίξεις και να διευκολύνουν εργαζόμενους και συναλλασσόμενους.Έχουμε, ωστόσο, να επισημάνουμε, ότι και στη νέα εφαρμογή ΟΑΕΔapp  δεν υπάρχει, καμία πρόβλεψη για να εμποδιστούν  αιτήσεις μη δικαιούχων για παροχές. Το τεστάραμε. Εργαζόμενοι  του ιδιωτικού τομέα, δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ, όλοι μπορούν  να εκδώσουν μια κάρτα ανεργίας και να υποβάλλουν αιτήσεις για παροχές.

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πολλαπλασιαστούν ανεξέλεγκτα οι αιτήσεις κάθε είδους, από μη δικαιούχους (όπως έχει  ήδη συμβεί) και να  μην είναι διαχειρίσιμες   από τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν γενικότερες καθυστερήσεις και σε πραγματικούς δικαιούχους και, τελικά, γενικότερη δυσαρέσκεια.

Καλούμε τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ να βελτιώσει άμεσα τη διαδικασία και να ενσωματώσει τη διαλειτουργικότητα και την επιβολή ηλεκτρονικών εμποδίων (κόφτες) σε μη δικαιούχους.

Σε διαφορετική περίπτωση, η ψηφιακή αναβάθμιση θα έχει ακριβώς τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

              Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                Ο Γ.Γραμματέας

Μακράκης Γ.                 Τηλιγάδας Κ.