ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal @oaed.gr                                                     

                                                                                                        Αρ. Πρωτ. 483 / 28-4-2021

Θέμα: 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία  στις 6 Μαΐου 2021

        Η θεσμοθέτηση της οκτάωρης εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων έγινε με αγώνες αληθινούς, που βάφτηκαν από το αίμα των νεκρών της εργατικής τάξης. Αγώνες έναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, που επεδίωκαν τη συνέχιση του εργασιακού μεσαίωνα και αντιλαμβάνονταν τη δουλειά ως δουλεία και τους εργαζόμενους ως σκλάβους.

Στη σημερινή συγκυρία η κυβέρνηση επιδιώκει ένα εργασιακό πισωγύρισμα, στο όνομα της ανάπτυξης και ελέω της κρίσης. Επιδιώκει μεγαλύτερη «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, επιδιώκει έλεγχο μητρώου και διαδικασιών συνδικαλιστικών οργανώσεων. Μετατρέπει τη συνδικαλιστική δράση σε ιδιώνυμο αδίκημα.



Το κυριότερο, όμως, πισωγύρισμα είναι η προσπάθεια κατεδάφισης της εμβληματικής κατάκτησης των εργαζομένων, της οκτάωρης εργασίας. Στο όνομα μιας μεγαλύτερης ευελιξίας οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν δεκάωρο και θα παίρνουν ρεπό… Θα δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες, “για να μη μείνουν οι ελιές αμάζευτες”.

Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και οι εργασιακές συνθήκες καθορίζουν την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων και των κοινωνιών.

Ο ωχαδερφισμός δεν έχει θέσει στην παρούσα συγκυρία. Οι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση απέναντι στην Ιστορία να αντιδράσουν στην κατάργηση του οκταώρου και τη θεσμοθέτηση μιας άλλης λογικής, που θέλει τους εργαζόμενους πάντα διαθέσιμους για εργασία, σε βάρος της προσωπικής και οικογενειακής ζωής. Έχουμε όλοι υποχρέωση να δώσουμε τη μάχη απέναντι στον εργασιακό οδοστρωτήρα, που ετοιμάζει η Κυβέρνηση.

Η εργατική πρωτομαγιά και οι συμβολισμοί της δεν θα χαθούν στην εθιμική τους διάσταση.

Η πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι απεργία.

Συμμετέχουμε όλοι μαζί στην απεργιακή κινητοποίηση της 6 Μαΐου και στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις, αποτρέπουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, διεκδικούμε εργασία με δικαιώματα, διεκδικούμε ποιότητα ζωής. Διεκδικούμε 35ωρη, εβδομαδιαία εργασία. Εργασία για όλους!


                             Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γ.Γραμματέας

Μακράκης Γ.                                                               Τηλιγάδας Κ.