Στις κρίσιμες ώρες που περνάει η δημοσιουπαλληλική κοινότητα τα γεγονότα τρέχουν με απίστευτους ρυθμούς. Ο αγώνας για να αποτρέψουμε το σχέδιο της συγκυβέρνησης που δεν είναι άλλο από τη διάλυση του κοινωνικού κράτους είναι πολυεπίπεδος. Στα πλαίσια αυτών των προσπαθειών μας, σας ενημερώνουμε για τις κινήσεις του Προεδρείου της Ομοσπονδίας την εβδομάδα που μας πέρασε.

Την ∆ευτέρα 26/8/2013 συμμετείχαμε στην σύσκεψη των προέδρων των Ομοσπονδιών που συγκάλεσε η Α∆Ε∆Υ και μεταφέραμε την απόφαση του ∆Σ για πολυήμερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλο τον ∆ημόσιο τομέα με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Πολιτική η οποία με πρόσχημα την αναδιάρθρωση του ∆ημοσίου τομέα, οδηγεί σε συρρίκνωσή του και σε εκχώρηση της διαχείρισης βασικών κοινωνικών αγαθών σε ιδιώτες. Οι περισσότεροι πρόεδροι που συμμετείχαν στην σύσκεψη εξέφρασαν αντίστοιχες προτάσεις και τώρα αναμένουμε την Α∆Ε∆Υ να αναλάβει τις ευθύνες της σαν κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο και να ξεκινήσει τον υπέρ πάντων αγώνα.

Την Τρίτη 27/8/2013 συμμετείχαμε σε κοινή σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες του Υπουργείου Εργασίας για να συντονίσουμε τις δράσεις μας σε ένα ενιαίο μέτωπο μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας που είχαμε την περίοδο που ψηφίζονταν το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας τον Μάρτιο. Νομοσχέδιο από το οποίο καταφέραμε με τους μαζικούς κοινούς αγώνες μας να αποσυρθεί το επίμαχο άρθρο που θα μας καταστούσε αυτομάτως όλους πειθαρχικά ελεγχόμενους. Επισυνάπτουμε για την ενημέρωσή σας την κοινή ανακοίνωση όλων των Ομοσπονδιών.

Την Τετάρτη 28/8/2013 από κοινού με τις Ομοσπονδίες του Υπουργείου Εργασίας πραγματοποιήσαμε ένα πρώτο κύκλο επαφών με τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της ∆ημοκρατικής Αριστεράς κ. Κουβέλη και τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Κουτσούμπα. Και οι δύο  πολιτικοί αρχηγοί αφού άκουσαν με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν εργαζόμενοι στο Υπουργείο Εργασίας και ειδικότερα στον ΟΑΕ∆, δήλωσαν ότι στηρίζουν τους αγώνες μας για την ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και πως θα αναλάβουν από την πλευρά τους πρωτοβουλίες για την ανατροπή των συγκεκριμένων πολιτικών. Εκκρεμούν συναντήσεις με τους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συμμετείχαμε σε ευρεία σύσκεψη Ομοσπονδιών του δημόσιου τομέα, την οποία συγκάλεσε η ΟΛΜΕ. Για την ενημέρωσή σας, σας επισυνάπτουμε και το δελτίο τύπου της ΟΛΜΕ. 

Όμως και η επόμενη εβδομάδα είναι γεμάτη κινητοποιήσεις, με αποκορύφωμα το συλλαλητήριο της Α∆Ε∆Υ το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην συγκυβέρνηση ότι είμαστε απέναντί της, προασπιζόμενοι το κοινωνικό κράτος που εκείνη επιλέγει να καταλύσει. 

Προτείνουμε στα πρωτοβάθμια σωματεία μας να οργανώσουν όσο καλύτερα μπορούν τις μετακινήσεις των μελών τους προς τη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε η συμμετοχή μας να είναι η μαζικότερη όλων των ετών. Συμμετέχουμε δυναμικά στην Παναττική Στάση Εργασίας της Α∆Ε∆Υ την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 ως τη λήξη του ωραρίου. ∆ίνουμε όλοι το παρόν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στις 12 το μεσημέρι εκδηλώνοντας την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους-μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ που διώκονται διότι προκήρυξαν απεργία (!!!) ενάντια στο ενιαίο μισθολόγιο και τα μνημονιακά μέτρα. ∆εν πρόκειται να μας λυγίσουν με τέτοιες μεθοδεύσεις! Συνάδελφοι, πρέπει όλοι να είμαστε εκεί για να δώσουμε το μήνυμα ότι οι συνδικαλιστικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται! 

Σας επισυνάπτουμε επίσης το δελτίο τύπου της Α∆Ε∆Υ για την Παναττική Στάση Εργασίας της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου και την κοινή ανακοίνωση-καταγγελία των Ομοσπονδιών του Υπουργείου Εργασίας.