ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος

Τηλ. 2109924316-2109989647

FAX. 2109924316

e-mail: omosp.ypal @oaed.gr                                                                        

Αρ. Πρωτ. 545 / 11-4-2022

                Δε σταματά να μας εκπλήσσει ο κ. Διοικητής του ΟΑΕΔ. Ιστορικά για πρώτη φορά, Διοικητής του ΟΑΕΔ στέλνει την αντιπροσωπευτικότερη Ομοσπονδία του ΟΑΕΔ στα δικαστήρια. Ναι, καλά διαβάσατε. Ο αγαπητός …συνεργάτης, μας στέλνει στα δικαστήρια!!!

                Σήμερα, στις 11πμ, δικάζεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αγωγή του Διοικητή του ΟΑΕΔ εναντίον της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, με την οποία ζητά να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της Τρίτης, 12 Απριλίου, που με ομόφωνη απόφαση προκήρυξε η Ομοσπονδία. Με την αγωγή του ο Διοικητής του ΟΑΕΔ ζητά, επίσης, να απαγορευτεί και για το μέλλον η προκήρυξη απεργίας με ίδια αιτήματα και να απειληθεί να καταβάλει η Ομοσπονδία το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ και τα μέλη της Διοίκησης της Ομοσπονδίας 5 χιλιάδες ευρώ, σε περίπτωση παραβίαση της απόφασης.

                Τι φοβάται, στ’ αλήθεια, ο κ. Διοικητής του ΟΑΕΔ;;;

                Εκείνο που φοβάται, προφανώς, είναι να μη μάθει η κοινωνία την αλήθεια, για το αντικοινωνικό ν/σ που έχει κατατεθεί στη Βουλή και ψηφίζεται την Τετάρτη με διαδικασίες fast track.

                Εκείνο που φοβάται είναι να μη μάθουν οι άνεργοι για το τι τους ετοιμάζουν, να μη μάθουν για τις μαζικές διαγραφές τους και τη βίαιη απομάκρυνσή τους από τον ΟΑΕΔ μέχρι και 2 χρόνια.

                Εκείνο που φοβάται είναι να μη μάθουν για το σχέδιο νόμου που έπρεπε να έχει τίτλο «Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ». Γι’ αυτό, εξάλλου, αρνείται να διακινήσει την επιστολή της Ομοσπονδίας προς τους ανέργους ή έστω να την αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, παρόλο που του ζητήθηκε εγγράφως.

                Εκείνο που φοβάται είναι να μην ενημερωθεί η κοινωνία για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος μέσα και από την αλλαγή/υποβάθμιση του ΟΑΕΔ σε ΔΥΠΑ.

                Εκείνο που φοβάται είναι να μη μάθει η κοινωνία πως δημιουργούν για τον ΟΑΕΔ ένα ΔΣ απόλυτης αφωνίας, ένα ΔΣ απόλυτης κυβερνητικής πλειοψηφίας, για να μπορούν ανενόχλητοι να κάνουν πλιάτσικο στα αποθεματικά και τους πόρους των εργαζομένων και των εργοδοτών (πάνω από 10δις) και να διαθέσουν όπως θέλουν χωρίς αντιρρήσεις τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης που αντί για στήριξη των ανέργων θα προσφέρουν διαγραφές προκειμένου να μειώσουν τεχνικά την ανεργία.

                Καταδικάζουμε τις αντιδημοκρατικές, αντιδεοντολογικές και αντιθεσμικές συμπεριφορές του «συνεργάτη μας» κ. Διοικητή και ζητούμε να βάλει ένα τέλος στον κατήφορο.

                Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στον ΟΑΕΔ. Απειλές, τρομοκρατίες, δικαστήρια και λιποθυμίες…., δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ.

                Τα δικαστήρια και οι εκφοβισμοί που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα δε μας τρομάζουν, μας τρομάζει όμως ο ανυποχώρητος κατήφορος των διοικούντων.

                Ως Ομοσπονδία δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε πιο δυνατοί, πιο σίγουροι, πιο ενωμένοι απέναντι στον θεσμικό κατήφορο του κ. Διοικητή. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα των εργαζομένων και των ανέργων, θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

                Θα σας ενημερώσουμε για την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε τον αγώνα.