ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος

Τηλ. 2109924316-6973309354

FAX. 2109924316

e-mailomosp.ypal@oaed.gr

Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr

                                                                                                                                 Αρ.Πρωτ 565/26-7-2022

ΘέμαΆδειες Αυγούστου

 

Συνεχίζονται τα τελεσίγραφα, συνεχίζονται οι απειλές, συνεχίζει η πίεση εν μέσω αδειών. Ο κ. Διοικητής διεμήνυσε πως δεν αστειεύεται και πως θα κόψει τις άδειες τον Αύγουστο.

 

Έτσι αρχίζει το έργο της μετατροπής των δικαιωμάτων σε ρουσφέτι! Πολλοί εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει τις άδειες τους και έχουν ήδη πληρώσει διαμονή και μεταφορά!

 

Ο κ Διοικητής όμως, δεν αστειεύεται! Ζήτησε από τους "ιθαγενείς" να παραμείνουν στα γραφεία τους λιγότερο ή περισσότερο! Ε, μετά, οι εργαζόμενοι πάνε στους υποδιοικητές και οι υποδιοικητές τους λένε "εντάξει"! Έτσι λειτουργεί το σύστημα!

 

Κάτω τα χέρια από τις άδειες των εργαζομένων, κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα των εργαζομένων, όχι στην εκδούλευση, όχι στην εξαπάτηση, όχι στη μετατροπή του δικαιώματος σε ρουσφέτι! Οι εργαζόμενοι δικαιούνται την άδεια τους και θα την πάρουν χωρίς να παρακαλάνε!

 

Καλούμε όσους εργαζόμενους απορριφθεί το αίτημα της άδειας τους μερικώς ή ολικώς, να ζητήσουν γραπτά τους λόγους της μη χορήγησής της και ποιες είναι οι έκτακτες και κατεπείγουσες ανάγκες που προέκυψαν τον Αύγουστο και να ενημερώσουν τα συνδικαλιστικά όργανα.

 

Τέλος, απαιτούμε από τον Διοικητή να σταματήσει να συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους ως το «μεγάλο αφεντικό», να αλλάξει ύφος στη γραπτή και προφορική του επικοινωνία με την ιεραρχία και το εργασιακό bullying, που μεταφέρεται σε όλα τα επίπεδα και να απόσχει της απόπειρας δημιουργίας μικρών, κατά τόπους, “φεουδαρχών”. Τέτοιες συμπεριφορές πλήττουν και τους εργαζόμενους και τον Οργανισμό.

 

Παραθέτουμε τη σχετική διάταξη για τις ΚΑ

 

Άρθρο 49 Χορήγηση κανονικής άδειας, παρ. 3: «Επιτρέπεται να μην χορηγείται, να περιορίζεται ή να ανακαλείται η κανονική άδεια προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες της υπηρεσίας, μετά όμως από έγκριση του οργάνου που προΐσταται εκείνου το οποίο είναι αρμόδιο για τη χορήγηση της άδειας. Αν τέτοιο όργανο δεν υπάρχει, αποφασίζει το αρμόδιο για τη χορήγηση της άδειας όργανο».

 

Ας μας εξηγήσουν ποιες είναι οι έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν τον Αύγουστο.

 

Για το ΔΣ

 

ο Πρόεδρος                ο Γ.Γραμματέας

Μακράκης Γ.                  Τηλιγάδας Κ.