ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος

Τηλ. 2109924316-6973309354

FAX. 2109924316

e-mailomosp.ypal@oaed.gr

Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr

                                                                 Αρ.Πρωτ  564/25-7-2022

            Θέμα Εν κρυπτώ αλλαγές στο οργανόγραμμα

 

           Το  Οργανόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο  ακολούθησε μια μακρά πορεία διαβούλευσης με πολλές προσπάθειες εισαγωγής φωτογραφικών διατάξεων  εκδόθηκε τελικά  σε ΠΔ 15/2/2022.

 

Η εφαρμογή του Οργανογράμματος σημαδεύτηκε από αδιαφανείς τοποθετήσεις καθώς και από την αλλαγή του ΟΑΕΔ , με την ψήφιση του νόμου «ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΞΑΝΑ»!!!

 

Με την πάροδο του χρόνου τελείωσαν  φαίνεται και οι δημοκρατικές ευαισθησίες του Διοικητή. Δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρουν πια οι συνεργάτες του.

 

Την Τρίτη 19/7/2022 χωρίς την παρουσία εκπροσώπων εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΑΕΔ (αφού δεν εφαρμόζουν ούτε το νόμο που ψήφισαν ως προς αυτό) και χωρίς καμιά ενημέρωση των εργαζομένων, εν κρυπτώ δηλαδή, εισήγαγαν και ενέκριναν από το δικό τους πλέον ΔΣ τροποποίηση του Οργανογράμματος. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς αλλαγές περιλαμβάνει η τροποποίηση του Οργανογράμματος, όμως είναι υποχρέωση της Διοίκησης να κοινοποιήσει άμεσα όλες τις τροποποιούμενες διατάξεις σε όλους τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν. Με τη δημοσιοποίηση των τροποποιήσεων του Οργανογράμματος θα τοποθετηθούμε εκ νέου.

ΥΓ: Πριν την ψήφιση του νόμου δουλειές ξανά διοχετεύθηκε από τον ΟΑΕΔ στα ΜΜΕ μια καμπάνια συκοφάντησης των ανέργων με πηχυαίους τίτλους "Σκάνδαλο στον ΟΑΕΔ με πλούσιους ανέργους" είναι φανερό πως το σκάνδαλο αφορούσε στην προπαγάνδα Κυβέρνησης και Διοίκησης προκειμένου να περάσουν το τερατούργημα "δουλειές ξανά". Τώρα που φαίνεται να υπάρχει πραγματικό σκάνδαλο στο ΚΠΑ Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, Απόλυτη  σιωπή! Γιατί? Να ενημερώσει ο  κ. Διοικητής, τι έχει γίνει στο ΚΠΑ Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. Ζημιώθηκε  ο Οργανισμός; Πόσο; Υπάρχουν ευθύνες; Θα αποδοθούν; Πότε; Ποιες είναι οι δικλείδες ασφαλείας που έχει ο ΟΑΕΔ, προκειμένου να αποφευχθούν όμοιες καταστάσεις;

 

Για το ΔΣ

 

ο Πρόεδρος      ο Γ.Γραμματέας

 

Μακράκης Γ.      Τηλιγάδας Κ.