Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Όλοι έχουμε οικογένειες, υποχρεώσεις, ανελαστικά έξοδα. Όλοι βράζουμε, λίγο πολύ, στο ίδιο καζάνι. Και αυτό το γνωρίζουν και οι Κυβερνώντες, που ποντάρουν στην οικονομική εξόντωσή μας για να κλείσουν τα στόματά μας και να εξαφανίσουν κάθε ίχνος αντίδρασης. Η απάντηση όσο επίπονη κι αν είναι, πρέπει να είναι μαζική και ηχηρή! ∆εν θα γίνουμε υποχείριά τους! ∆εν θα υποκύψουμε στις
ορέξεις τους! ∆εν θα καταθέσουμε τα όπλα! Το δημόσιο δεν θα διαλυθεί γιατί εμείς δεν θα το αφήσουμε να διαλυθεί και οι εργαζόμενοι του δεν θα χάσουν την αξιοπρέπειά τους! 

Η υγεία, η παιδεία, οι κοινωνικές πολιτικές εξαφανίζονται. Μέχρι τον ∆εκέμβριο 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. 15.000 οδηγούνται σε απευθείας απόλυση. Και ας μην ξεχνάμε τον μνημονιακό αριθμό των 150.000 δημοσίων υπαλλήλων... Μέσα στη λαίλαπα των μέτρων δεν μπορούμε να κοιτάμε το εφήμερο, όσο ανθρώπινο κι αν είναι. Οι δυσκολίες είναι πολλές, αλλά αν δεν αγωνιστούμε τώρα θα γίνουν ανυπέρβλητες. 

Το ∆.Σ. της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕ∆, συνεκτιμώντας το σύνολο των εξελίξεων, πήρε ομοφώνως μια ομολογουμένως δύσκολη απόφαση, η οποία αποτελεί όμως και μονόδρομο αν θέλουμε να βάλουμε ένα φρένο στα "παράλογα" σχέδια τους, μέρος των οποίων είναι η αποδόμηση του ΟΑΕ∆, αρχικά αποστερώντας του 263 συναδέλφους και με τη συνέχεια να έπεται. Τη ∆ευτέρα 16 Σεπτεμβρίου θα βγουν πιθανότατα οι ΥΑ που θα στέλνουν στην ανεργία 263 συναδέλφους. Το ∆εκέμβριο πόσοι θα είναι;  Το 2014 πόσες οικογένειες συναδέλφων θα στερηθούν το μοναδικό τους εισόδημα; Πόσοι συνάδελφοι μας θα περάσουν από την άλλη πλευρά του γκισέ και θα βγάλουν κάρτα ανεργίας;

Για αυτό το λόγο η απάντησή μας είναι: «Η ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ». Αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά τώρα που για πρώτη φορά από τη δημιουργία του Οργανισμού απολύονται συνάδελφοι πότε θα αντιδράσουμε; Συνεχίζοντας τις πετυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις του Αυγούστου, προκηρύσσουμε πενθήμερη απεργία από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου με διαρκή επανεκτίμηση των κινητοποιήσεων. Σας καλούμε όλους σε έναν αγώνα που θα κάνει τη ∆ευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013, να χαραχτεί στις μνήμες όλων όσων καπηλεύονται το μόχθο και τα όνειρά μας.

Τον ίδιο αγώνα έχουν προκηρύξει και οι συνάδελφοι από την Π.Ο.Σ.Ε.-ΙΚΑ και την Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π. για να γίνει το Υπουργείο Εργασίας το λίκνο του αγώνα που θα ανατρέψει τις ''αυτοκτονικές" πολιτικές τους. Σας καλούμε ακόμα, να συμμετέχετε στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Α∆Ε∆Υ: 

  • 48ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία για την Τετάρτη και την Πέμπτη (ούτως ή άλλως εμπερικλείεται στην δική μας πενθήμερη εργασία)
  • Συλλαλητήριο την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, στις 11.30πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Καλούμε τις πρωτοβάθμιες ενώσεις μας να ενημερώσουν τα μέλη τους και να συντονίσουν τις κατά τόπους απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις. Να έρθουν σε επαφή με επιτροπές ανέργων όπου υπάρχουν, να ενημερώσουν τους ανέργους και την κοινωνία γενικότερα γιατί οδηγηθήκαμε σε αυτές τις αποφάσεις. 

Σας ενημερώνουμε, τέλος, ότι την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013, η Ομοσπονδία μας θα συμμετέχει σε κοινή συνεδρίαση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.∆.Ε.∆.Υ. για την χάραξη των επόμενων αγωνιστικών βημάτων, ενώ παραμένουμε πάντα σε διαρκή επαφή με τα πρωτοβάθμια σωματεία μας,  με τα  ∆Σ των οποίων προγραμματίζουμε κοινή συνεδρίαση συναποφασίσουμε τι μέλλει γενέσθαι... 

Από αυτόν τον αγώνα να μη λείψει κανείς!

ΕΙΝΑΙ ∆ΥΣΚΟΛΟΣ Ο ∆ΡΟΜΟΣ, ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ∆ΙΑΒΟΥΜΕ