Εν αναμονή των υπουργικών αποφάσεων που θα θέτουν σε διαθεσιμότητα 263 (;) συναδέλφους, εν αναμονή των υπουργικών αποφάσεων για το νέο οργανόγραμμα του ΟΑΕΔ, που θα αποκαλύπτει ενδεχομένως, το «σχέδιο στελέχωσης» των υπηρεσιών του Οργανισμού και θα αποτυπώνει περικοπές δομών και προσωπικού, εν αναμονή των νέων διαρροών περί απαιτήσεων της τρόικα για νέες απολύσεις, προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα αυτονόητα... 

Οι πρώτες ημέρες  των κινητοποιήσεων ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και κάθε προβοκατόρικη διαφωνία και με πολύ μεγάλα ποσοστά πανελλαδικά οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ  έστειλαν το μήνυμα! 

Συνεχίζουμε δυναμικά για να διατρανώσουμε τον αγώνα μας και την αγωνία μας για εμάς και για τα παιδιά μας, για το μέλλον αυτού του τόπου.  Συνεχίζουμε δυναμικά για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος, ούτε τώρα, ούτε με το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας που έρχεται τον Δεκέμβριο, ούτε από κανένα «ανθρωποφάγο» κύμα. 

Συνεχίζουμε δυναμικά για να μην συρρικνωθούν οι δομές του Οργανισμού, αλλά αντιθέτως, να ενισχυθούν και να παρέχουν υπηρεσίες ποιότητας στους συνανθρώπους μας, οι  οποίοι απελπισμένοι καταφθάνουν στους γκισέδες μας, αναζητώντας ύστατο καταφύγιο. Ο ΟΑΕΔ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα αληθινό στήριγμα για τους αδύναμους  πολίτες και όχι έναν Οργανισμό πολιτικής εκμετάλλευσης και τροϊκανής υποταγής. Ο ΟΑΕΔ γνωρίζει τι σημαίνει να στερείσαι του δικαιώματος στην εργασία και θα παλέψει για ένα καλύτερο αύριο για όλους, ανέργους, εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, δημοσίους υπαλλήλους.

Ο ΟΑΕΔ είναι οι άνθρωποί του και είμαστε όλοι ΕΝΑ! 

Συνάδελφοι, αύριο Τετάρτη, θα δώσει τον αγώνα για τα αυτονόητα όλη η ελληνική κοινωνία, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι γιατροί, όλη η δημοσιοϋπαλληλική οικογένεια, όλη η κοινωνία... Είναι πλέον αντιληπτό πως η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενταχθούν σε αυτόν το μαζικό αγώνα, να αγωνιστούν, να αγωνιστούμε όλοι μαζί, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς να μετράμε τους άλλους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που δεν ακολούθησαν στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, να έρθουν μαζί μας αύριο! Ο αγώνας είναι δίκαιος! Όσον αφορά στα σημερινά γεγονότα στο Υπουργείο Εργασίας καταγγέλλουμε την άρνηση του Υπουργού να συναντήσει τα συνδικάτα και την άτακτη υποχώρηση του μετά την ένταση που σημειώθηκε. Επί της ουσίας, η συνάντηση με τον Υπουργό απέβη άκαρπη, αφού από τη μεριά  του δεν υπήρξε καμία δέσμευση ενώ υπεραμύνθηκε των πολιτικών που ακολουθούνται για διαθεσιμότητες, κινητικότητες κλπ. Οι εργαζόμενοι  δεν έχουν άλλο δρόμο από αυτόν του αγώνα.

Είναι ανηφοριά, μα όλοι μαζί μπορούμε να βγούμε στο ξέφωτο. Μην οπισθοχωρείτε! Και αν δίπλα σας κάποιος Συνάδελφος κουραστεί κ γονατίσει, απλώς απλώστε του το χέρι να σηκωθεί και πάλι και να συνεχίσουμε όλοι μαζί!!!