Συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν στις 26/2/2014 οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών του Υπουργείου Εργασίας (ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, ΠΟΠΟΠΚ, ΟΣΥΠΕ, ΕΟΠΥΥ).

Σκοπός της συνάντησης ήταν αφενός η κατάθεση του κοινού αιτήματος των Ομοσπονδιών για επανατοποθέτηση των συναδέλφων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και αφετέρου η απόσυρση διατάξεων του ν/σ που συζητείται στη Βουλή σε σχέση με την κατάργηση φορέων και τον απαράδεκτο νέο τρόπο αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Από τη συνάντηση προέκυψαν τα εξής:

Σχετικά δε με το υπό συζήτηση ν/σ η Πολιτική Ηγεσία έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει σαφής νομοθετική πρόβλεψη περί μη απόλυσης όσων βαθμολογηθούν κατά τη διαδικασία αξιολόγησης από 1 έως 6 και καταγραφούν στο ποσοστό 15%.

Αυτονόητα εκφράζουμε την βαθύτατη διαφωνία μας σε αυτό το σύστημα αξιολόγησης που προκαθορίζει τα ποσοστά των άριστων, των μέτριων και των κακών υπαλλήλων.

Αυτονόητα διαφωνούμε κάθετα σε ένα σύστημα αξιολόγησης που προάγει τις πελατειακές σχέσεις και τον ατομισμό.

Αυτονόητα διαφωνούμε σε συστήματα αξιολόγησης που δεν προάγουν την ομαδική δουλειά και τη συνεργασία.

Αυτονόητα διαφωνούμε σε ένα σύστημα αξιολόγησης αναχρονιστικό αντιεπιστημονικό, πελατειακό.

Αυτονόητα διαφωνούμε με πολιτικές που μετατρέπουν σε απλούς αριθμούς συναδέλφους.

Αυτονόητα διαφωνούμε με πολιτικές που επιβάλλει η τρόικα χωρίς λογική και αποδέχεται η κυβέρνηση στο όνομα της δημοσιονομικής σταθερότητας.

Με αυτές, όμως, τις πολιτικές δεν μπορεί να υπάρξει ούτε πρωτογενές πλεόνασμα, ούτε κοινωνικό μέρισμα. Μπορεί να υπάρξει μόνο φτώχεια, ανεργία και διοικητική απορρύθμιση.

Οι απόψεις μας έχουν εκφραστεί και κατατεθεί σε όλους τους αρμοδίους και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη μη ψήφιση του νομοσχεδίου.

Αυτονόητο είναι τέλος ότι δεν θα εφησυχάσουμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την επανατοποθέτηση και του τελευταίου συναδέλφου μας που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα.

Τα ΔΣ των Ομοσπονδιών