Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Συμπληρώνονται φέτος 128 χρόνια από τη 1η Μάη του 1886 και τα γεγονότα στο Σικάγο των ΗΠΑ. Το εργατικό κίνημα κατάφερε σε αυτά τα χρόνια να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των εργαζομένων διεκδικώντας και κατακτώντας με αγώνες όλα αυτά τα οποία εμείς σήμερα θεωρούμε δεδομένα κι αυτονόητα??? Το 8ωρο, το πενθήμερο, η άδεια μετ’ αποδοχών δεν παραχωρήθηκαν ευγενικά από τους εργοδότες αλλά κατακτήθηκαν με τη πάλη των συνδικάτων, κατακτήθηκαν με αγώνες, ιδρώτα και πολλές φορές αίμα.

Τώρα 128 χρόνια μετά, βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα στη χώρα μας. Για πρώτη φορά εδώ και πάνω από ένα αιώνα, απολύθηκαν Δημόσιοι Υπάλληλοι. Για πρώτη φορά προ-αποφασίζεται από το Υπουργείο πόσοι συνάδελφοι είναι άριστοι στη δουλειά τους και πόσοι είναι ανεπαρκείς. Οι συνέπειες αυτού του νόμου θα είναι καταστροφικές για το μέλλον μας. Επίσης συνεχίζεται εδώ και χρόνια η υποβάθμιση των δημόσιων αγαθών της παιδείας και της υγείας πλήττοντας βάναυσα το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων.

Για όλους αυτούς τους λόγους συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία και στα κατά τόπους συλλαλητήρια. Το κεντρικό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 1η Μαΐου στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Προσυγκέντρωση εργαζομένων ΟΑΕΔ στις 10:30 έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη!