Με αριθμό 1552-12/6/2014 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει με ειδικές διατάξεις το ζήτημα της αξιολόγησης των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων στα γραφεία των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο γραφείο του Έλληνα Επιτρόπου, στα γραφεία των κομμάτων, στην ΑΔΕΔΥ και στο Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ.   Με τις διατάξεις αυτές και κατά παρέκκλιση του νόμου 4250/2014 , που ο ίδιος ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εισηγήθηκε και ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, οι αποσπασμένοι υπάλληλοι φαίνεται να εξαιρούνται από την υποχρεωτικότητα της ποσόστωσης που ξεκάθαρα ορίζει ο νόμος για τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν:

Αν ναι, να ζητήσουν ένα δημόσιο συγνώμη και να τον αποσύρουν. 

Ως Ομοσπονδία, από την αρχή, είχαμε τονίσει ότι ο νόμος αυτός είναι ανεφάρμοστος, επικίνδυνος, αντισυνταγματικός και "προφητικός" με την έννοια ότι ο Υπουργός, εκ των προτέρων, επιβάλλει ποσοστό άχρηστων υπαλλήλων... Τώρα, εμπράκτως η ελληνική Κυβέρνηση αποδεικνύει την ορθότητα των δικών μας θέσεων. 

Τέλος, επειδή οι διατάξεις προνομιακής εξαίρεσης περιλαμβάνουν εκ του πονηρού και την ΑΔΕΔΥ, την καλούμε να καταγγείλει ξανά και το νόμο και τις  εξαιρέσεις του, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση στους 

κόλπους των Δημοσίων Υπαλλήλων και στη μαζικότητα του αγώνα εναντίον του νόμου.

 Για το ΔΣ 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 

ΜΑΚΡΑΚΗΣ Γ.                                     ΡΕΠΠΑΣ Ι.