Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή 3 και 4 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε  το 31ο τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

Το Συνέδριο ολοκλήρωσε τις εργασίες του με έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού. Υπερψηφίστηκε, επίσης, το διεκδικητικό πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης. Για τα συμπεράσματα του Συνεδρίου και της Ημερίδας  θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.  

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα, το οποίο αφορά στην  «αξιολόγηση» και τον Νόμο 4052/2014. Το Συνέδριο αποφάσισε και επιβεβαίωσε αποφάσεις των  Ενώσεων μας και του ΔΣ της Ομοσπονδίας για   Αποχή-Απεργία από κάθε διαδικασία  εφαρμογής του Νόμου για την προσχηματική αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ότι:

  • Όλοι οι υπάλληλοι του Οργανισμού, οι Προϊστάμενοι και οι Διευθυντές απέχουν –απεργούν από κάθε διαδικασία εφαρμογής του ως άνω Νόμου στο πλαίσιο της απεργίας διαρκείας, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και συμμετέχει η Ομοσπονδία μας από 28/4/2014. Η Απεργία-Αποχή  έχει κοινοποιηθεί με εξώδικο σε όλα τα υπουργεία και τις υπηρεσίες, όπως προβλέπεται από το Νόμο.
  • Τα ατομικά φύλλα αξιολόγησης  δεν θα συμπληρωθούν και δεν θα κατατεθούν  από κανέναν υπάλληλο, δηλώνοντας ότι απέχουν από τη συγκεκριμένη διαδικασία. Τα ατομικά φύλλα αξιολόγησης θα μαζευτούν από τις κατά τόπους Ενώσεις.

Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι η Ομοσπονδία έχει καταθέσει εξώδικο από 30/6/2014 προς το Διοικητή του Οργανισμού και τους Γενικούς Διευθυντές του Οργανισμού, προκειμένου να μην προχωρήσουν σε κανένα στάδιο εφαρμογής του Νόμου για την προσχηματική και προδήλως αντισυνταγματική αξιολόγηση, είναι δε έτοιμη να προσβάλει με αίτηση αναστολής οποιαδήποτε πράξη εκδοθεί στο πλαίσιο του Νόμου 4250/2014.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και επειδή:

  • Πάνω από 290.000 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι  έχουν συνταξιοδοτηθεί ή απολυθεί από το 2010
  • Μετά από την κατασκευή χιλιάδων «επίορκων υπαλλήλων», καθώς και «πλεονάζοντος προσωπικού», επιχειρείται τώρα με εργαλείο την «αξιολόγηση» να οδηγηθούν χιλιάδες ακόμα δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα και σε απόλυση.
  • Η Κυβέρνηση, επικαλούμενη τη μείωση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ετοιμάζεται να προωθήσει για ψήφιση νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο, που θα μειώνει ακόμα περισσότερο τις αποδοχές της πλειονότητας των δημόσιων υπαλλήλων και θα συνδέει τον μισθό με την αξιολόγηση με σκοπό το βόλεμα «ημετέρων».
  • Με το Νομοσχέδιο επιλογής Προϊσταμένων στο Δημόσιο, η Κυβέρνηση προετοιμάζει νέα έφοδο στις θέσεις ευθύνης προσπαθώντας να ελέγξει πλήρως τη διοικητική ιεραρχία και να επιβάλει πλήρη συμμόρφωση στους μνημονιακούς σχεδιασμούς για το χώρο του δημοσίου, συνεχίζοντας και διευρύνοντας τον ασφυκτικό κομματικό έλεγχο και τις πελατειακές σχέσεις.

Συμμετέχουμε  στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014 και στη Συγκέντρωση Πλατεία Κλαυθμόνος ώρα 11:00πμ  Συμμετέχουμε στα Συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα