Συνάδελφοι,

Μετά τις  κινητοποιήσεις από το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και την πρωτοφανή σε μαζικότητα συμμετοχή, το Υ.Δ.Μ.Η.Δ. κάνει για άλλη μια φορά ένα βήμα πίσω δίνοντας ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ στις ημερομηνίες της προσχηματικής αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, δίνει τρεις (3) ημέρες (από 15-7-14), για την έκδοση αποφάσεων επιμερισμού ποσοστώσεων και μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα για το δεύτερο στάδιο, την αυτοαξιολόγηση. Ουσιαστικά περιμένει την εκδίκαση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης των υπουργικών αποφάσεων που κατέθεσε η ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ και εκδικάζεται στις 29-7-2014.

Πρόκειται για την τρίτη παράταση που ανακοινώνεται και από την οποία προκύπτει καταφανέστατα η σταδιακή υποχώρηση του Υπουργείου μετά από την μαζική αντίθεση του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα αλλά και την σειρά των εκθέσεων, αποφάσεων, προσφυγών, ανακοινώσεων και πολλών άλλων τρόπων έκφρασης κατά της δήθεν αξιολόγησης.

Καταδεικνύεται το πιο οφθαλμοφανές: Η αντικειμενική αδυναμία εφαρμογής αξιολόγησης αυτού του είδους.

Στο υπ΄ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.32.11/615/οικ17635/15-7-14 έγγραφο του ΥΔ.Μ.Η.Δ., το οποίο υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ουσιαστικά αναγνωρίζεται ότι η διαδικασία της αποχής-απεργίας από την «αξιολόγηση», δικαίως γίνεται.

Το Υπουργείο εστιάζει μόνο στο γεγονός ότι το Δικαστήριο χαρακτήρισε παράνομη την απεργία-αποχή, αλλά τηρεί σιγή ιχθύος για το γεγονός ότι αυτή η απόφαση αφορά στο όργανο λήψης της σχετικής απόφασης και όχι στην ουσία της πράξης. Επιπλέον, δεν αναφέρει καν ότι η απόφαση του Δικαστηρίου ΔΕΝ είναι άμεσα εκτελεστή και ουσιαστικά δίνει πράσινο φως στην συνέχιση της απεργίας-αποχής.

Αυτός ουσιαστικά είναι και ο λόγος που το Υπουργείο προχώρησε σε νέα παράταση, εκθέτοντας ουσιαστικά όσους βιάστηκαν να υλοποιήσουν διαδικασίες που αφορούν στην αξιολόγηση-μαϊμού.

Συνάδελφοι,

Σε κάθε περίπτωση έχουμε χρέος να αντισταθούμε σε κάθε διαδικασία (όπως αυτή της προσχηματικής αξιολόγησης) που προσβάλει την αξιοπρέπεια, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και υπονομεύει στην ουσία οποιαδήποτε προσπάθεια αντικειμενικής αξιολόγησης. Ο νόμος αυτός εκτός από το γεγονός ότι μετατρέπει σε προφήτες τα όργανα διοίκησης που ανακαλύπτουν εκ των προτέρων που υπάρχουν οι άχρηστοι ή οι μη αρεστοί υπάλληλοι, εκτός όλων των άλλων που κατά καιρούς έχουμε επισημάνει (έλλειψη αντικειμενικών κριτηρίων, προαγωγή της ατομικής έναντι της συλλογικής δουλειάς, πελατειακές σχέσεις, ανθρωποφαγία κλπ) αφαιρεί και το δικαίωμα της ένστασης  από τις λοιπές κατηγορίες-κλίμακες αξιολόγησης,  αν κάποιος θεωρεί ότι αξίζει κάτι καλύτερο.

Συνεχίζουμε μαζικά και ακυρώνουμε στην πράξη το Νόμο έκτρωμα 4250/2014. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε αξιοκρατία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα στη δημόσια διοίκηση.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας 

Μακράκης Γεώργιος                 Ρέππας Ιωάννης