Αρ. Πρωτ. 119 / 15-9-2014
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες

Έχουμε κατ’ επανάληψη αναφερθεί στο ζήτημα της «συνεργασίας» του Οργανισμού με επιχειρηματίες, οι οποίοι αναλαμβάνουν με υψηλότατες (κατά τη γνώμη μας) αμοιβές και με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, αντικείμενα του Οργανισμού, ενώ μάλιστα δεν έχει καν εξεταστεί αν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ μπορούν να αναλάβουν αυτά τα αντικείμενα.

Ασφαλώς η μόνιμη συνεργασία του Οργανισμού με συγκεκριμένες επιχειρήσεις για συγκεκριμένα έργα δεν καθιστά τις επιχειρήσεις αυτές υπηρεσιακούς παράγοντες. Φαίνεται όμως, ότι με την ανοχή της διοίκησης και τη μη τήρηση συγκεκριμένων ορίων κάποιοι συγχέουν ρόλους και αρμοδιότητες.

Έτσι λοιπόν, ορισμένοι από τους ιδιώτες-επιχειρήσεις γράφουν, μιλούν και συμπεριφέρονται σαν να θεωρούν τον ΟΑΕΔ επιχείρησή τους και τους συναδέλφους δικούς τους υπαλλήλους. Δεν διστάζουν μάλιστα, να αποδίδουν (προφορικά και γραπτά-διαδικτυακά) ευθύνες σε υπαλλήλους του ΟΑΕΔ, λειτουργώντας ως πειθαρχικοί προϊστάμενοι και διασύροντας την τιμή και την υπόληψη των συναδέλφων και του Οργανισμού. Έχουν φτάσει μάλιστα στο σημείο, να γράφουν ειρωνικά σχόλια για συναδέλφους σε κοινή θέα, στον εσωτερικό διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού.

Ως Ομοσπονδία, έχουμε ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό τη Διοίκηση για τις συμπεριφορές αυτές και την καλούμε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε εμείς να ζητήσουμε τη νομική πλέον, προστασία όσων συναδέλφων έχουν πέσει θύματα σχετικών αυθαιρεσιών.