Αρ. Πρωτ. 121 / 17-9-2014

Προς τις Ενώσεις Μέλη μας

Προς Όλες τις Υπηρεσίες

Θέμα:«Προκήρυξη απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση και συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία»

Συνάδελφοι,

Μετά  την  εμμονή της Κυβέρνησης  να εφαρμόσει ένα Νόμο που προκάλεσε τη  μαζική αντίδραση των εργαζομένων  στον Δημόσιο τομέα αλλά  και των επιστημονικών φορέων,

Μετά τις   απανωτές δικαστικές προσφυγές  της Κυβέρνησής κατά της ΑΔΕΔΥ,  μέχρι να βγάλει μια απόφαση που να «τη βολεύει»,

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου που  κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία -αποχή από την προσχηματική αξιολόγηση και, κυρίως, την απαράδεκτη  αιτιολόγηση της απόφασης, ότι, δηλαδή, οι εργαζόμενοι  δεν μπορούν να αγωνίζονται για να καταργήσουν νόμους,  

Μετά την καθολική αποχή  των συναδέλφων μας στον ΟΑΕΔ από την προσχηματική αξιολόγηση

Η ΟΥ ΟΑΕΔ αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη απεργίας - αποχής από οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την αξιολόγηση  και καλούμε όλους τους συναδέλφους στον Οργανισμό να συμμετέχουν, όπως μέχρι τώρα, μαζικά.

Βρισκόμαστε  ένα βήμα πριν από την ακύρωση στην πράξη αυτού του αναχρονιστικού νόμου που η πολιτική ηγεσία ονόμασε αξιολόγηση προκειμένου να εξυπηρετήσει  δικά της πελατειακά συμφέροντα.

Επισυνάπτουμε την εξώδικη δήλωση-γνωστοποίηση προς τη διοίκηση του ΟΑΕΔ και σας καλούμε να απέχετε από οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται με την προσχηματική αξιολόγηση.

Τονίζουμε, επίσης, ότι η ΟΥ ΟΑΕΔ  συμμετέχει στην αυριανή (23 Σεπτεμβρίου 2014) 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ  και ζητούμε τη μαζική συμμετοχή όλων.  Οι δικαστικές αποφάσεις και η πολιτική της Κυβέρνησης,  που από τη μια προσπαθούν να καθορίσουν τα αιτήματα των απεργών (!!!) και από την άλλη πετούν στο δρόμο τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και χιλιάδες άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, χρειάζεται να απαντηθούν άμεσα δυνατά και καθαρά.

Χρειάζεται να μπει ένας φραγμός στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης και στις επιλεκτικές αποφάσεις των δικαστηρίων.

Με τη συμμετοχή μας στην Απεργία θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες στα απεργιακά συλλαλητήρια την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121) την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9:30πμ, την ώρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες συνεχίζουν, μαζί με όλους τους απολυμένους, τον δίκαιο μακροχρόνιο αγώνα τους.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                     Ο Γ. Γραμματέας

Μακράκης Γεώργιος                     Ρέππας Ιωάννης