Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ εκφράζει τον αποτροπιασμό της στο νέο μέτρο της κυβέρνησης για φορολόγηση των ανέργων!

Αντί της πραγματικής στήριξης σε ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας των εφαρμοζόμενων πολιτικών, αντί της έμπρακτης συμπαράστασης σε όσους παραμένουν άνεργοι επί μακρόν χρονικό διάστημα περιμένοντας την ανάπτυξη που τόσο αργεί, αντί της έκφρασης αλληλεγγύης σε όσους έχουν επωμιστεί με τον χειρότερο τρόπο το βαρύ φορτίο της «στήριξης της ανταγωνιστικότητας», η συγκυβέρνηση φτάνει σε αυτή την ακραία επιλογή της φορολόγησης των ανέργων!!!

Ως εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους ανέργους. Καλούμε δε την συγκυβέρνηση να αποσύρει αυτό το απάνθρωπο μέτρο και να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα προστατεύουν στοιχειωδώς τους ανέργους: δωρεάν ασφάλιση, δωρεάν μετακίνηση, πραγματικά προγράμματα στήριξης της εργασίας, επέκταση του επιδόματος ανεργίας – απόσυρση της αυστηροποίησης των προϋποθέσεων για την χορήγηση επιδόματος ανεργίας, που πλήττει κυρίως τους εποχικά εργαζόμενους.

Όποιος πλήττει την ευάλωτη κοινωνική ομάδα των ανέργων, πλήττει βάναυσα το όποιο εναπομείναν κοινωνικό κράτος δικαίου!!!