Δελτίο Τύπου

Η νέα, αιφνιδιαστική και δια περιφοράς απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ για τη  μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων (100 εκ. ευρώ)  στη ΤτΕ από τον Οργανισμό μας, είτε εδράζει στην προετοιμασία για χειρότερες εξελίξεις, είτε στην πρόσκαιρη κάλυψη ταμειακού ελλείμματος, καταλήγει στον ίδιο παρανομαστή που είναι αφενός η δημιουργία ενός γενικότερου κλίματος αποσταθεροποίησης και ανασφάλειας στην κοινωνία και αφετέρου η  αποδυνάμωση της λειτουργίας και του προγραμματισμού του ΟΑΕΔ, με ότι σημαίνει αυτό για την πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τους ανέργους. Η εν μία νυκτί «επενδυτική» κίνηση του ΔΣ του ΟΑΕΔ δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας και δημιουργεί απορίες για τον σχεδιασμό εξόδου από την κρίση.  

Καλούμε την Κυβέρνηση να ενημερώσει υπεύθυνα και ειλικρινά για τους λόγους επανασυγκέντρωσης των αποθεματικών και να δει με την επιβεβλημένη σοβαρότητα το τι αναδεικνύουν τέτοιες κινήσεις.

Καλούμε την Κυβέρνηση να δρομολογήσει τη μεταφορά των διαθέσιμων στη στήριξη των ανέργων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ρυθμίσει, επιτέλους, την απόδοση των εισφορών εργαζομένων και ανέργων στον ΟΑΕΔ, για να μπορέσει να ασκηθεί σοβαρή πολιτική κατά της ανεργίας. 

Αν η Κυβέρνηση, αντί να δίνει στους ανέργους, παίρνει από αυτούς, αν αντί να ενισχύει τον ΟΑΕΔ, ενισχύεται από αυτόν, αν αντί να σώζει, επιχειρεί να σωθεί τότε το Κράτος μας οδεύει στο… ταμείο ανεργίας!

Αθήνα 23/4/2016