ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 

Τηλ. 2109924316-2109989647

FAX. 2109924316

e-mail:

                                                                                                Αρ. Πρωτ. 393 / 5-3-2020

 

Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη (Βρούτση) τον βαφτίσαμε!

Βιαστικός ο κος Υπουργός Εργασίας  έδωσε στη δημοσιότητα Δελτίο Τύπου και σχέδιο ΚΥΑ για πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Ένα δήθεν  νέο, καινοτόμο και πολυδιαφημιζόμενο πρόγραμμα  36.500 θέσεων για οκτώ μήνες απασχόλησης, που αποτελεί  copy paste των προηγούμενων προγραμμάτων!!!

Το θέμα όμως βρίσκεται άλλου!

                Έχουμε  επισημάνει  ότι  στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ  για  το  2020 δεν υπάρχουν προβλέψεις για  νέα  προγράμματα! Ούτε ένα ευρώ!

Ο κος Βρούτσης, λοιπόν, χωρίς να έχει διασφαλίσει τους πόρους, όπως προκύπτει και από το σχέδιο ΚΥΑ που δημοσιεύει (το σημείο 15 με τις κενές τελίτσες στα  έχοντας υπόψη),  εκδίδει  Δελτίο Τύπου, αποδεικνύοντας την  έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού για  ένα  σοβαρό θέμα.

                Επικοινωνιακά  παιχνίδια  στις  πλάτες των ανέργων και του ΟΑΕΔ, τον οποίο δεν αναφέρει πουθενά  στο  ΔΤ. Απίστευτη ταλαιπωρία, εμπόριο ελπίδας, συνεχή Δελτία Τύπου κενά περιεχομένου, σε ανθρώπους που απεγνωσμένα  ψάχνουν για  εργασία και στη μέση ένας Οργανισμός με τους εργαζόμενους του να προσπαθεί να διασώσει  το  κύρος και την αξιοπιστία του  Ελληνικού κράτους.

Ευχόμαστε και πιστεύουμε  να βρεθούν τα  χρήματα, για  το καλό των ανέργων.  Συνιστούμε  στον κ. Βρούτση σοβαρότητα και  αυτοσυγκράτηση!

                Ας ολοκληρωθεί η διαδικασία, ας βρεθούν τα χρήματα, ας εγκριθεί από το ΔΣ του ΟΑΕΔ και ας εκδώσει όσα ΔΤ θέλει. Όμως, μέχρι τότε, ας μην παίζει με τον πόνο των ανέργων, που από αύριο θα συρρέουν στις  κατά τόπους υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για να υποβάλλουν αίτηση, χωρίς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό να έχουν να δώσουν απολύτως καμιά πληροφορία!