• Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ
  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών
  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτική

Ένα πρωτοφανές για τα συνδικαλιστικά χρονικά γεγονός έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας που είχε προκηρυχθεί από την Π.Ο ΕΜΥΔΑΣ, την ΠΟΠΟΚΠ  και  την Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, την Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας και της συγκέντρωσης συνδικαλιστικών στελεχών και εργαζομένων του ΟΑΕΔ, έξω από την αίθουσα του ΔΣ και εντός του κτηρίου της Διοίκησης, εμφανίστηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι, αφού ρώτησαν ποιοι είναι οι εκπρόσωποι, έδωσαν εντολή σύμφωνα με την οποία στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ θα επέτρεπαν να μπουν και να τοποθετηθούν δύο άτομα εκ των εκπροσώπων!!! Εστάλησαν, δηλαδή, αστυνομικά όργανα για να δώσουν εντολή στους  εργαζόμενους  για το πόσοι θα μιλήσουν εντός της αίθουσας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΑΕΔ.  Το συμβάν διεκδικεί «πρωτοπορία» για τους αγώνες τους εργατικού κινήματος!

Ρητορικά ερωτήματα: 

  • Ποιος κάλεσε τους αστυνομικούς μέσα στη Διοίκηση, σε μια εντελώς ήρεμη  και ολιγομελή συγκέντρωση εργαζομένων; 
  • Ποιος έδωσε την εξουσιοδότηση στα αστυνομικά όργανα να μεταφέρουν εντολές  στους εργαζόμενους για ζητήματα που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα;

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή πρακτική που επιχειρείται  να εισαχθεί στην εργασιακή και συνδικαλιστική  ζωή των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε την παρουσία της αστυνομίας εντός του κτηρίου της Διοίκησης και τη θρασύτητα της εντολής για το πόσοι εκπρόσωποι των εργαζόμενοι θα μιλήσουν.

Καταγγέλλουμε  την επιχείρηση προληπτικής  τρομοκρατίας και φίμωσης και δηλώνουμε  ότι δεν μας τρομάζουν αυτές οι πρακτικές.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να διεκδικούν και να καταγγέλλουν τέτοιες ενέργειες των Διοικήσεων, που στέλνουν εμπροσθοφυλακή αστυνομικούς για να μεταφέρουν εντολές  και να φοβίσουν…

Καλούμε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα να είναι σε επαγρύπνηση και να καταδικάσουν τέτοια γεγονότα.

Αθήνα, 22/7/2020

Για τα ΔΣ

Ο.Υ. ΟΑΕΔ

Π.Ο. ΕΜΥΔΑΣ

ΠΟΠΟΚΠ

Ο Πρόεδρος

ΜΑΚΡΑΚΗΣ Γ.

Ο Πρόεδρος

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

Ο Πρόεδρος

ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ Α.

Ο Γ. Γραμματέας

ΤΗΛΙΓΑΔΑΣ Κ.     

Ο Γ. Γραμματέας

ΣΑΣΣΑΛΟΣ  Κ.

Η Γ. Γραμματέας

ΚΙΤΣΟΥ  Γ