Αλλάζει τελικά, ο μνημονιακός νόμος (3986/2011 άρθρο 39 παρ. 1) που απαγόρευε στην ουσία να λαμβάνουν επίδομα οι εποχικά εργαζόμενοι (ξενοδοχοϋπάλληλοι κλπ). Για το θέμα αυτό τα συνδικάτα του ΟΑΕΔ αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή έντονα και κατηγορηματικά (Δελτίο τύπου 4/12/2012) http://www.peyoaed.gr/website/index.php/anakoinoseis-pey-oaed/item/172-%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B5%CF%85-%CE%BF%CE%B1%CE%B5%CE%B4

Ανοίξαμε δημόσιο διάλογο για το θέμα και δεν παραλείψαμε να το διεκδικούμε σε κάθε δημόσια παρουσία μας. Η κοινωνική αντίδραση από εργατικά κέντρα, από συλλόγους ξενοδοχοϋπαλλήλων και άλλων εργαζομένων επέφερε καρπούς, καθώς θα δοθεί τελικά επίδομα για 3 μήνες και πέντε μέρες, αντί πεντάμηνου που ελάμβαναν μέχρι πέρυσι και αντί μηδενικού επιδόματος που θα λάμβαναν εφεξής αν δεν ερχόταν η νέα ρύθμιση.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί. Για καθολική και ουσιαστική στήριξη των ανέργων. Για καθολική κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανέργων. Για δωρεάν μετακίνησή τους με τα ΜΜΜ. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.