7/4/2019

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών λειτουργών ΟΑΕΔ, ΠΑΝΣΥΠΟ

Σε συνέχεια της από 4/4/2019 ανακοίνωσής μας σχετικά με το θέμα των ελέγχων, σας ενημερώνουμε ότι την ίδια μέρα, 4 Απριλίου, αντιπροσωπεία από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ και της ΠΑΝΣΥΠΟ πραγματοποίησαν κατάληψη στο Υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα στο γραφείο της κ. Αχτσιόγλου, μετά από άρνηση της τελευταίας να δεχτεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Τελικά, το ραντεβού ορίστηκε και πραγματοποιήθηκε   την Παρασκευή 5/5/2019, στη 1μμ. Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς του Υπουργείου η Υπουργός κ. Αχτσιόγλου, ο Αν. Υπουργός κ. Μπάρκας και οι διευθυντές των γραφείων τους και από τη μεριά των εκπροσώπων συμμετείχαν οι:

Μακράκης Γεώργιος, Πρόεδρος ΟΥ ΟΑΕΔ,

Τηλιγάδας Κωνσταντίνος, Γ.Γ. ΟΥ ΟΑΕΔ,

Ρέππας Ιωάννης, Μέλος ΔΣ ΟΥ ΟΑΕΔ, ΔΑΚΕ ΟΑΕΔ,

Στάσου Μόσχα, Ταμίας ΟΕΛ ΟΑΕΔ, ΔΑΚΕ ΟΑΕΔ ,

Μπολόφη Άννα, Μέλος ΔΣ ΟΕΛ ΟΑΕΔ,

Σπύρος Σπύρου, Μέλος ΔΣ ΟΥ ΟΑΕΔ,

Αργυροπούλου Αγγελική, Πρόεδρος ΠΑΝΣΥΠΟ.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε από τη μεριά μας η αθέτηση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας όσον αφορά το χρόνο επίλυσης του θέματος των ελέγχων. Υπενθυμίζουμε ότι η δέσμευση ήταν η λύση με νομοθετική παρέμβαση εντός του μηνός Μαρτίου. Επισημάναμε το γεγονός ότι για την υλοποίηση των ελέγχων καταβάλλονται έξοδα κίνησης από τους ίδιους τους ελεγκτές, καθώς και ότι η ξαφνική διακοπή της πληρωμής των ελέγχων δημιούργησε έντονα οικονομικά προβλήματα στους συναδέλφους. Προτείναμε την άμεση πληρωμή των υλοποιημένων ελέγχων εν αναμονή της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, πράγμα το οποίο δεν έγινε δεκτό, με την αιτιολογία ότι το ΓΛΚ έχει ερμηνεύσει ότι οι διατάξεις του άρθρου 21 αφορούν όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους και όχι τα συλλογικά όργανα. Ως προς αυτό διατηρούμε την εκπεφρασμένη διαφωνία μας.

Στη συνέχεια, από τη μεριά της πολιτικής ηγεσίας υπήρξε η δέσμευση ότι <<θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση εντός του μηνός Απριλίου, η οποία θα επιλύει το θέμα χωρίς καμιά μείωση στην αμοιβή των ελέγχων και με αναδρομική καταβολή από 1/1/2019 στο ακέραιο>>. Επίσης, μας δεσμεύτηκαν ότι παράλληλα θα ετοιμάζεται η ΚΥΑ, έτσι ώστε να είναι έτοιμη με την έκδοση του νόμου και να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση.

Δηλώνουμε ότι οι συνεχόμενες αναβολές στην επίλυση του θέματος, παρά τις διαβεβαιώσεις για ουσιαστική επίλυση, δεν μας αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, μέχρι την τελική αποκατάσταση του ζητήματος, η οποία θα άρει την αμφιβολία που μας έχει γεννηθεί για την τήρηση των δεσμεύσεων από μεριάς του Υπουργείου. Τα συλλογικά όργανα προχωράνε σε άμεσες συνεδριάσεις για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος!