Ο ΟΑΕΔ αποτελεί τον μοναδικό δημόσιο φορέα απασχόλησης στην Ελλάδα. Η αύξηση της νεργίας ακολουθεί αλματώδη πορεία, έχοντας μέσα σε τρία μόλις χρόνια διπλασιαστεί και σημειώνοντας ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης μήνα με το μήνα. Στο έργο του ΟΑΕΔ έχουν προστεθεί δε και οι αρμοδιότητες των ΟΕΚ-ΟΕΕ.

Προς ενημέρωση όσων δεν γνωρίζουν, ή θέλουν να κάνουν ότι δεν γνωρίζουν, παραθέτουμε τους αδιάψευστους μάρτυρες του έργου μας, τους αριθμούς: Συνεπώς: 1.000.000 και πλέον άνεργοι. 500.000 ωφελούμενοι-ενταγμένοι στα προγράμματα του ΟΑΕΔ. 100.000 επιχειρήσεις ενταγμένες στα προγράμματα του ΟΑΕΔ. 50.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού. Εκπαίδευση 300.000 εργαζόμενων μέσω του ΟΑΕΔ από τα προγράμματα ΛΑΕΚ. Φοίτηση 14.000 νέων σε 51 σχολές μαθητείας και 31 ΙΕΚ του Οργανισμού. Επιδότηση ενοικίων. Επιδότηση επιτοκίων. Βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ανεκτέλεστα προγράμματα. Και το προσωπικό κολλημένο αριθμητικά στις προ μνημονίου εποχές, όπου ο φόρτος εργασίας ήταν υποπολλαπλάσιος. 

Ο ΟΑΕΔ χρειάζεται προσωπικό, χρειάζεται ενίσχυση, χρειάζεται όραμα. Αν ήθελαν την κινητικότητα θα «αξιολογούσαν» τον ΟΑΕΔ και, αν ήταν αντικειμενικοί, θα προέκυπτε σίγουρα ΕΛΛΕΙΨΗ προσωπικού και αναγκαιότητα για στελέχωση του. Προφανώς αυτός είναι ο λόγος που ο ΟΑΕΔ, ως φορέας κοινωνικής πολιτικής του Υπουργείου Εργασίας, εξαιρέθηκε τον Νοέμβριο από την κινητικότητα και μάλιστα, με Υπουργό Μητσοτάκη, τον μήνα Ιούλιο αποφασίσθηκε η ενίσχυση του με προσωπικό από υπαλλήλους που τέθηκαν σε κινητικότητα τον Νοέμβριο.

Τι άλλαξε σε 10 μέρες και βρέθηκε ότι έχει πλεονάζον προσωπικό; Λίγες εβδομάδες πριν, όταν δημοσιεύματα αναφέρονταν στον ΟΑΕΔ, ο Διοικητής και ο Υπουργός Εργασίας μας διαβεβαίωναν ότι δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω και για την
Κυβέρνηση ο Οργανισμός έχει εξέχοντα ρόλο στην καταπολέμηση της Ανεργίας, όποτε θα αναβαθμιστεί και θα ενισχυθεί με προσωπικό (!!!!!!!!!!!!).

Τι άλλαξε σε 10 μέρες και βρέθηκε ότι επαρκούμε για την καταπολέμηση της ανεργίας και περισσεύουμε κιόλας;;;; Ζητάμε να στηρίξετε την ενίσχυση του ρόλου του ΟΑΕΔ, ζητάμε την απόδοση στον ΟΑΕΔ των εισφορών των εργαζομένων και των εργοδοτών (8 δις οφείλει το ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ) ζητάμε την ενίσχυση του ΟΑΕΔ με προσωπικό εξάλλου όλοι (διοίκηση ΟΑΕΔ, κοινωνικοί εταίροι, Πολιτική ηγεσία) παραδέχονται ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης.