Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας με την εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. Μια πειραματική μέθοδος, όπως είναι η υδρόλυση εν πλω που σχεδιάζεται να γίνει δυτικά της Κρήτης, πέρα από τους σοβαρούς οικολογικούς κινδύνους που περιλαμβάνει ένα τέτοιο θανάσιμο πείραμα, εμπεριέχει και ζητήματα ηθικά, κοινωνικά και οικονομικά, στα οποία κανένας από τους κυβερνώντες, ημεδαπούς και αλλοδαπούς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη.

  • Δεν δεχόμαστε την όποια απόφαση οποιουδήποτε οργάνου η οποία λαμβάνεται ερήμην της τοπικής κοινωνίας, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τέτοια σοβαρή απόφαση που επιβαρύνει σε υπέρτατο βαθμό την ήδη επιβαρυμένη θαλάσσια περιοχή μας.
  • Απαιτούμε να εξευρεθούν ορθολογικότερες λύσεις στο πρόβλημα.
  • Συμπαραστεκόμαστε με κάθε μέσο στον δίκαιο αγώνα όσων αντιτίθενται στην «εξουδετέρωση» του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο. Επιθυμούμε να προστατευθεί και να αναδειχθεί η θάλασσα της Μεσογείου ως θάλασσα ειρήνης και πολιτισμού. Συμμετέχουμε σε κάθε δράση που έχει σκοπό την ακύρωση του παράλογου αυτού εγχειρήματος…

Συμμετέχουμε όλοι στο συλλαλητήριο, σήμερα  Παρασκευή 11 Ιουλίου (8.00 μμ, στο Σύνταγμα)  ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό.