ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal @oaed.gr                                                                                                                             Αρ. Πρωτ. 521 / 12-11-2021                                                          Προς: Υπουργό Εργασίας κ.Κωστή Χατζηδάκη
                                                                                                                                                                                                              Κοιν: Διοικητή ΟΑΕΔ, κ. Σπύρο ΠρωτοψάλτηΘΕΜΑ: Αφορολόγητο των ελέγχωνΚ. Υπουργέ

        Σε συνέχεια των επαφών μας, σας υπενθυμίζουμε το αίτημά μας για το αφορολόγητο των ελέγχων που υλοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ.        Υπενθυμίζουμε ότι το σχετικό αίτημα, σας το έχουμε υποβάλει γραπτά και προφορικά με την ανάληψη των καθηκόντων σας, όπως και στην προηγούμενη Ηγεσία του Υπουργείου, η οποία, εντελώς αδικαιολόγητα, έφερε προνομιακή διάταξη νόμου στη βουλή για αφορολόγητο ελέγχων μόνο του ΣΕΠΕ.        Κύριε Υπουργέ, σε συνάντηση που είχαμε στις 22-2-2021 στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ είχατε δεσμευτεί να μελετήσετε το θέμα και να απαντήσετε.
Στην τελευταία συνάντηση Ομοσπονδίας, Υπουργού Εργασίας και Διοικητή του ΟΑΕΔ, δεσμευτήκατε ξανά για απάντηση μέχρι την κατάθεση του ν/σ που αφορά τον ΟΑΕΔ. Επειδή έχει παρέλθει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και η αδικία αυτή σε βάρος των εργαζομένων του ΟΑΕΔ εξακολουθεί να υφίσταται παρακαλούμε για την άμεση επίλυση του ζητήματος.        Είναι αυτονόητο ότι η διάταξη για το αφορολόγητο των  ελέγχων του ΣΕΠΕ είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά εμπεριέχει το στοιχείο της άνισης μεταχείρισης εργαζομένων. 
Όπως αυτονόητο είναι ότι η αμοιβή των ελέγχων πρέπει να είναι αφορολόγητη, άλλο τόσο αυτονόητο είναι επίσης ότι δεν χωράει καμιά διάκριση ανάμεσα σε εργαζομένους.     
  Ζητούμε την άμεση  κατάθεση σχετικής διάταξης, προκειμένου να αρθεί κάθε αδικία.Ζητούμε επίσης, την καταβολή εξόδων κίνησης για τους συναδέλφους ελεγκτές, οι οποίοι μετακινούνται  σε μακρινές αποστάσεις και καταβάλλουν από την τσέπη τους τα σχετικά έξοδα μετακίνησης.                         
 
 
       Για το ΔΣ
 
Ο Πρόεδρος                                                ο Γ.Γραμματέας
 
Μακράκης Γ.                                               Τηλιγάδας Κ.