ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 

Τηλ. 2109924316-2109989647

FAX. 2109924316

e-mail:

                                                                                                                               

Αρ. Πρωτ. 418 / 9-7-2020

Θέμα:  Χορήγηση Κανονικής Άδειας

Σε σχέση με τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τις κανονικές άδειες  της θερινής περιόδου και τον αυστηρό περιορισμό τους, πράγμα που  διαρρέεται ως προφορική εντολή της διοίκησης, παραθέτουμε τη σχετική διάταξη που ορίζει ότι " Δεκαπέντε (15) ημέρες από την κανονική άδεια χορηγούνται υποχρεωτικά, εφόσον το ζητήσει ο υπάλληλος, από 15 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου". Πουθενά δεν ορίζεται ότι μόνο 15 ημέρες χορηγούνται αυτή την περίοδο και μια τέτοια ερμηνεία θα αποτελούσε πρωτοφανή πανελλήνια πρωτοτυπία. Η διάκριση που γίνεται είναι ότι από το σύνολο των αδειών που δικαιούται ο υπάλληλος, υποχρεωτικά οι 15 από αυτές χορηγούνται, εφόσον το ζητήσει ο υπάλληλος, κατά τη θερινή περίοδο. Πρόκειται για ελάχιστη προστατευτική διάταξη του δικαιώματος θερινής αδείας για τους συναδέλφους και όχι περιοριστική αυτής. Κατ΄ελάχιστον, λοιπόν, εγκρίνονται υποχρεωτικά 15 ημέρες εντός αυτής της περιόδου και όχι απαγορευτικά μόνο 15. 

Επιπλέον επισημαίνουμε, σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής μας, ότι οι υπάλληλοι έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και ότι η  ανεμπόδιστη χορήγηση της καλοκαιρινής άδειας  αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση της διοίκησης. 

:justify;text-indent:36.0pt'>Με την πρακτική του τελικού ελέγχου των δικαιούχων από τους υπαλλήλους των ΚΠΑ και κάτω από την απειλή τελεσιγράφου, μεταβιβάζονται οι ευθύνες της Διοίκησης, στον τελικό χρήστη του ΟΠΣ ΟΑΕΔ, δηλαδή  στον απλό υπάλληλο κάθε υπηρεσίας. Δηλαδή την ευθύνη σε ενδεχόμενο λάθος να την έχει ο τελευταίος τροχός της αμάξης!

Οι πολίτες να πιέζονται οικονομικά  γιατί δεν πληρώνονται και με την σειρά τους να  πιέζουν τους υπάλληλους των υπηρεσιών , λες και αυτοί ευθύνονται για τις κυβερνητικές αποφάσεις που ανακοινώνονται χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την δυνατότητα της πρακτικής εφαρμογή τους. Στοιχείο που αποδεικνύει ότι το υπουργείο ανακοινώνει χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιου είδους διαβούλευση.

Το όλο κλίμα που έχει διαμορφωθεί κάνει μόνο ζημιά στον οργανισμό, καθώς οι συνάδελφοι καλούνται να απολογούνται για θέματα που δεν γνωρίζουν αλλά ούτε φταίνε, καθώς και να αντιμετωπίζουν την οργή των πολιτών.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να σταματήσει.

Οι υπάλληλοι έχουν ξεπεράσει τα όρια τους.

Αν θέλει η Διοίκηση και το υπουργείο Εργασίας να ασκήσει επικοινωνιακή κοινωνική πολιτική, αυτό δεν μπορεί να το κάνει πάνω στα πτώματα των υπαλλήλων.

Στοιχειώδης προγραμματισμός και εκ των προτέρων διαβούλευση χρειάζεται για να μπορέσει να ανταποκριθεί και ο οργανισμός και οι υπάλληλοι του στην κρισιμότητα που επιβάλλουν οι καιροί.

Ζητούμε την παράταση στην ολοκλήρωση του ελέγχου, εφόσον δεν μπορεί να λειτουργήσει η αυτοματοποιημένη διαδικασία, προκειμένου να χορηγηθεί έκτακτη μηνιαία αποζημίωση εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

Ζητούμε για άλλη μια φορά να λειτουργήσει η κοινή λογική και όχι η επικοινωνιακή βιασύνη.