Aρ. Πρωτ. 154 / 27-3-2015

Προς την Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου

Managementκαι Διακυβέρνησης του EPLO,

Κα Β. Σουλάνδρου

Αγαπητή κ. Σουλάνδρου,

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, ιδιαιτέρως τα τελευταία έτη με την καλπάζουσα ανεργία και τη γενικότερη εργασιακή ανασφάλεια, έρχονται σε καθημερινή επαφή με την πλέον πληττόμενη κοινωνική ομάδα, τους ανέργους.

Τα μέλη μας είναι οι αποδέκτες όλων των προβλημάτων και των συσσωρευμένων εντάσεων που έχουν οι άνεργοι συμπολίτες μας και γίνονται μάρτυρες της κοινωνικής αποδόμησής τους. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, αισθάνονται ότι στα μάτια των ανέργων είναι η «τελευταία σανίδα σωτηρίας», έναν ρόλο που δυστυχώς δεν μπορούν να επιτελέσουν λόγω της ελλείψεως των απαραίτητων εργαλείων και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης.

Για εμάς, η ανεργία δεν είναι ένα απλό στατιστικό νούμερο στις ειδήσεις των οκτώ αλλά έχει πρόσωπο και είναι μια σειρά ανθρώπων που καθημερινά μας κοιτάζουν στα μάτια αναζητώντας μια ελπίδα. Η αγωνία τους μεταφέρεται σε εμάς και σωρευτικά γινόμαστε μια επέκταση της ψυχολογικής τους κατάστασης.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, έχοντας γίνει αποδέκτης πολλών σχετικών περιγραφών από συνάδελφους, αποφάσισε να αποταθεί σε εσάς, προκειμένου να ζητήσουμε τη συνδρομή σας για τη διοργάνωση μιας Ημερίδας στοχευμένης στις ανάγκες του Οργανισμού, με θέμα «Ευαισθητοποίηση σε σχέση με το άγχος και τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους στον χώρο εργασίας».

Θεωρούμε ότι η πραγματοποίηση μιας τέτοιας Ημερίδας, αρχικά στην Αθήνα και στην συνέχεια και σε άλλες πόλεις θα έχει πολυποίκιλα θετικά αποτελέσματα.

Τέλος θα θέλαμε να λάβετε υπόψη σας ότι η Ομοσπονδία μας, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Οργανισμού θα μπορούσε να διαθέσει κατάλληλο χώρο για την υλοποίηση της Ημερίδας.

Αναμένοντας την απάντησή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.